To je to što me zanima!

Na obnovu Vladine zgrade potrošili 2,8 milijuna kuna

Radovi na vanjskom pročelju zgrade Vlade trajali su šest mjeseci. Nastavak radova na Banskim dvorima, kažu u Vladi, ovisit će o proračunu
Vidi originalni članak

Osim nove fasade, zgrada Vlade dobila je i nove prozore, a obnovljeni su i kameni stupovi na samom ulazu. U Vladi su nam potvrdili da je za cijeli taj posao iz proračuna Ureda za opće poslove Vlade i Sabora utrošeno 2,809.128,53 kn. No ovime radovi i skele na Markovu trgu nisu prošlost. Najavili su da će krenuti i u obnovu ostatka zgrade Vlade, no kad će to biti, nitko nije želio nagađati. Mogli smo doznati tek da će nastavak radova na Markovu trgu ponajprije ovisiti o proračunskim mogućnostima.
U Vladi su nam rekli da obnovom pročelja žele doprinijeti ljepšem izgledu zagrebačke starogradske jezgre. Obnovu vanjskog pročelja zgrade Vlade izvela je tvrtka HEDOM d.o.o iz Zagreba. Nju je zbog najniže ponuđene cijene radova izabralo stručno povjerenstvo temeljem objavljenog javnog natječaja. Na natječaj za ovaj posao u srpnju 2007. pristigle su tri ponude. Obnova vanjskog pročelja trajala je 6 mjeseci, a zgrada je cijelo to vrijeme bila okovana skelama i zaštitama. No, sad je pročelje Vlade zablistalo u novim bojama. Vlada je 2006. promijenila ulazna vrata. Nova vrata stajala su 64.000 kn. Stara vrata, napravljena 1997., zamijenili su jer su škripila. Vrata je izradila osječka tvrtka God, a projektirala ih je, prema originalnim vratima postavljenim na Banske dvore 1840., zagrebačka tvrtka Anikon.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • masta 10.03.2008.

    kako za sebe uvjek imaju novaca..tu su najpametniji..političari žele biti \"političari\" zbog velikih primanja, lopovluka,ubiti zbog osiguranja vlastite budućnosti..a za posao koji bi trebali obavljati-za dobrobit države i građana ,ne mare...pogledajte penzionere, sve je veća nezaposlenost,a dugovanja sve veća...danas svi živimo na kreditima..sve poskupljuje,a njih boli briga za to...glavno da je njima dobro..neznaju kako je živjet u neimaštini..zato se love za fotelje...

  • laljino4 27.02.2008.

    neka,neka!ja ću bit gladan kruva samo da mi vlada izgleda lipo!to je prava stvar!

  • vana30 26.02.2008.

    Ma mislim stvarno,za bolnice se moraju humanitarni koncerti odrzavati,propadaju krovovi itd..a njima smeta sta vrata skripe?????ma mislim svaki komentar je zapravo suvisan,j.... se njima zivo za narod,bitno da je njihovim guzicama dobro!!ma pucam po savovima od ovakvih gluposti!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare