To je to što me zanima!

Na osječkom židovskom groblju oštetili 12 grobova

Nepoznati vandal na židovskom groblju starom 200 godina razbio je i porušio 12 nadgrobnih spomenika. Policiji su slučaj prijavili tek u utorak
Vidi originalni članak

Policija je utorak doznala da je nepoznati vandal na osječkom židovskom groblju porušio i razbio 12 nadgrobnih spomenika. Tajnik Židovske općine Drago Kohn kaže kako je član zajednice u subotu obilazeći groblje uočio razbijene spomenike.
- Mislim da je nemoguće da se svi ti spomenici u jednome redu, kako neki sugeriraju, poruše od starosti ili nevremena. U utorak smo obavijestili policiju pa neka oni istraže slučaj - kaže Drago Kohn. Osječko židovsko groblje staro je gotovo 200 godina. Ovo je prvi vandalizam na osječkom Židovskom groblju u dugogodišnjoj povijesti jednog od najstarijih osječkih grobalja.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gandalf_1 27.04.2010.

    gologuzi uvijek prvi naj ebu.

  • olnada 27.04.2010.

    Sramota!

  • nicijisin49 27.04.2010.

    Nikada se vladajuce strukture ali ni hrvatski intelektualci nisu jasno odredile prema takvim pojavama. Nikada se nijedan HDZ-ov politicar nje javno ogradio od napada na zidovska i srpska groblja cak ni Andrija Hebrang koji je zidovskih korijena pa bi ga takve pojave trebale dodatno pogadjati. Legendarna je izjava Franje T . koji je hladnokrvno izjavio da je ponosan jer mu zena nije zidovskog niti srpskog porijekla, a poslusno je HDZ ovo stado je to primilo bez pogovora jer sadasnju Hrvatsku dozivljava kao nastavak NDH u light formi. Zbog takvih je stvari Hrvatska crna ovca u medjunarodnoj zajednici sto vladajuca garnitura skriva pred domacom javnoscu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare