To je to što me zanima!

Na otočiću kraj Zadra našli 4 magarca: 'Čini se da su parovi'

Jednom paru smo uspjeli staviti oglave i ukrcati ih na teretni brod. Za to vrijema druga dva su se prestrašila i pobjegla. Tražili smo satima, ali nismo ih pronašli, rekao nam je Neno Stojaković
Vidi originalni članak

Magarci su nas zbunjeno gledali. Prišli smo brodicom bliže, a oni su krenuli prema nama. Do koljena su ušli u more. Bili su iscrpljeni i žedni - kaže Neno Stojaković koji je pokrenuo s prijateljima akciju spašavanja.

- Prije mjesec dana išli smo na izlet na otočić Kurba Mala kraj Zadra. Tamo smo zatekli četiri magarca. Otočić je nenaseljen pa smo pretpostavili da ih je netko ostavio - rekao je. Nakon besupješne potrage za vlasnikom, krenuli su u akciju spašavanja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dugo im je trebalo da pronađu brod koji bi magarce mogao prevesti na kopno. Javili su se udruzi Tribunjski tovar iz Tribunja koja im je u tome pomogla, a čak i pristala udomiti magarce na svom ranču. 


- Magarci su jako druželjubivi. Drže se na okupu, a sumnjamo da su parovi s obzirom da se radi o dvije ženke i dva mužjaka - rekao nam je Neno Stojaković koji je sudjelovao u spašavanju. Akcija ipak nije bila u potpunosti uspješna.

- Jednom paru smo uspjeli staviti oglave i ukrcati ih na teretni brod. Za to vrijema druga dva su se prestrašila i pobjegla. Tražili smo satima, ali nismo ih pronašli.

Tribunj je poznat po magarcima, a prema staroj tradiciji, stari magarci ostavljali su se na obližnje otoke da uginu.

- Danas postoje puno bolji načini zbrinjavanja, a još su ovi magarci mladi i zdravi, pa me zaista čudi da ih je netko samo tako ostavio - objasnio nam je Neno. Ovaj tjedan vratit će se i po preostala dva. Teretni brod koji im pomaže stacioniran je na Murteru, pa će trebati nekoliko dana da se opet organiziraju.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • 14.10.2019.

    Nisu to napušteni magarci, to isto što je i cigo ( Rom ) učio magarca da ne jede i ne pije, pa taman kad ga je naučio magarac crko.

  • 14.10.2019.

    Pokvarili ste finale novog mix serijala - Ljubav je na otoku i Mijenjam ženu........

  • Crnbog 14.10.2019.

    Jesti sigurni da ste ih spasili a ne ukrali?

Komentiraj...
Vidi sve komentare