Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
49 komentara

Na otočiću kraj Zadra našli 4 magarca: 'Čini se da su parovi'

Jednom paru smo uspjeli staviti oglave i ukrcati ih na teretni brod. Za to vrijema druga dva su se prestrašila i pobjegla. Tražili smo satima, ali nismo ih pronašli, rekao nam je Neno Stojaković

Foto: čitatelj 24sata
49 komentara

Magarci su nas zbunjeno gledali. Prišli smo brodicom bliže, a oni su krenuli prema nama. Do koljena su ušli u more. Bili su iscrpljeni i žedni - kaže Neno Stojaković koji je pokrenuo s prijateljima akciju spašavanja.

- Prije mjesec dana išli smo na izlet na otočić Kurba Mala kraj Zadra. Tamo smo zatekli četiri magarca. Otočić je nenaseljen pa smo pretpostavili da ih je netko ostavio - rekao je. Nakon besupješne potrage za vlasnikom, krenuli su u akciju spašavanja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Dugo im je trebalo da pronađu brod koji bi magarce mogao prevesti na kopno. Javili su se udruzi Tribunjski tovar iz Tribunja koja im je u tome pomogla, a čak i pristala udomiti magarce na svom ranču. 


- Magarci su jako druželjubivi. Drže se na okupu, a sumnjamo da su parovi s obzirom da se radi o dvije ženke i dva mužjaka - rekao nam je Neno Stojaković koji je sudjelovao u spašavanju. Akcija ipak nije bila u potpunosti uspješna.

- Jednom paru smo uspjeli staviti oglave i ukrcati ih na teretni brod. Za to vrijema druga dva su se prestrašila i pobjegla. Tražili smo satima, ali nismo ih pronašli.

Foto: čitatelj 24sata

Tribunj je poznat po magarcima, a prema staroj tradiciji, stari magarci ostavljali su se na obližnje otoke da uginu.

- Danas postoje puno bolji načini zbrinjavanja, a još su ovi magarci mladi i zdravi, pa me zaista čudi da ih je netko samo tako ostavio - objasnio nam je Neno. Ovaj tjedan vratit će se i po preostala dva. Teretni brod koji im pomaže stacioniran je na Murteru, pa će trebati nekoliko dana da se opet organiziraju.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message