To je to što me zanima!

Na ovim stranicama pratite sve informacije o potresima uživo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Najnovije informacije s detaljnim kartama potresa u ragiji, Europi i svijetu potražite na stranicama Euromediteranskog seizmološkog centra i Seizmološke službe Geofiizičkog zavoda PMF-a
Vidi originalni članak

Euromediteranski seizmološki centar (engl. European-Mediterranean Seismological Centre, akr. EMSC, franc. Centre Sismologique Euro-Méditerranéen, akr. CSEM), neprofitna je organizacija čije članstvo čine 84 instituta iz 55 zemalja. Osnovan je 1975. na zahtjev Europske seizmološke komisije (ESC).

POGLEDAJTE VIDEO:

S obzirom da je euromediteranska regija podložna destruktivnim potresima, postojala je potreba za znanstvenom organizacijom koja će se baviti određivanjem karakteristika takvih potresa što je prije moguće (unutar jednog sata od pojave potresa), stoji na Wikipediji. Stoga EMSC dobiva seizmološke podatke od više od 65 nacionalnih seizmoloških agencija koje se većinom nalaze u euromediteranskoj regiji.

EMSC je počeo s radom 1. siječnja 1975. pri Insitutu za globalnu fiziku u Strasbourgu. Svoj posljednji statut dobio je 1983. Popis svih potresa u svijetu u stvarnom vremenu možete pratiti OVDJE. Možete i dojaviti potres koji ste osjetili OVDJE.

EMSC ima i svoju aplikaciju Lastquake koju možete skinuti na mobilne telefone na Appstoreu i GooglePlayu.

Također pratite Seizmološku službu Geofizičkog zavoda PMF-a u Zagrebu i njihove objave na Twitteru.

 

Sve vijesti o potresu pratite na SPECIJALU 24SATA.HR.

POGLEDAJTE PODRŠKU IZ SARAJEVA I BEOGRADA:

Idi na 24sata

Komentari 42

  • nori 🖖 23.03.2020.

    Sad je malo drmnulo

  • boooo 23.03.2020.

    kaj je sa skupljačima otrovnih zmija ? bilo na telki prije par godina oko črnomerca lik imao pun stan terarija .... među njima i otrovnica....

  • 23.03.2020.

    23.3 3:00 ... ovaj sam čuo.... dežuram dan dva

Komentiraj...
Vidi sve komentare