To je to što me zanima!

Na pola puta zaustavio vlak pa izašao: Završila je moja smjena

Putnici koji su putovali vlakom za Madrid, u glavni grad su kasnili nekoliko sati jer je vlakovođi na pola puta isteklo radno vrijeme. On je vlak zaustavio i napustio radno mjesto
Vidi originalni članak

Putnici operatera španjolskih željeznica Renfe koji su se vozili linijom Santander-Madrid, u glavni grad su došli s velikim zakašnjenjem jer je vlakovođa zaustavio vlak na pola puta, uz objašnjenje da ne može nastaviti dalje jer mu je isteklo radno vrijeme.

Putnika je u vlaku bilo više od stotinu i najprije im je rečeno da moraju čekati zbog tehničkih problema. Neki među njima put su nastavili taksijem, dok su drugi čekali, a do Madrida su ih kasnije prevezli autobusi koje je angažirao Renfe. 

Želježnica je putnicima nadoknadila troškove karata i prijevoza, a vlakovođu je u obranu uzeo sindikat koji je s njegovim poslodavcima već u sporu zbog nedostatnog broja zaposlenih.

Sindikat kaže kako je vlakovođa više puta upozorio centralu da mu istječe radno vrijeme, a s obzirom da njegov zahtjev o smjeni nije uvažen, vlakovođa je postpio u skladu sa zakonskim propisima, te je prekinuo vožnju. 

 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Kleopatra ❤ 20.09.2016.

    a da li je baren zaustavio vlak u svom gradu ili se morao snalaziti za prijevoz do kuće .-))))

  • Preteznovedro 19.09.2016.

    Kapa do poda.

  • histria0@yahoo.com 18.09.2016.

    Ja mu čestitam, jer imati bitku sa poslodavcem treba imati muda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare