To je to što me zanima!

Na putu za Grčku u brodolomu poginulo najmanje 3 izbjeglica

Poginula je jedna žena i dvoje djece, dok se petnaestak osoba smatra nestalima blizu Lezbosa. Brod koji je prevozio ukupno oko 60 osoba, udario je u zoru u stijene
Vidi originalni članak

U brodolomu plovila koje je prevozilo izbjeglice iz Turske u Grčku poginule su najmanje tri osobe - jedna žena i dvoje djece, dok se petnaestak osoba smatra nestalima blizu Lezbosa, u Egejskom moru, objavila je grčka obalna straža.

Brod koji je prevozio ukupno oko 60 osoba, udario je u zoru u stijene blizu istočne obale otoka, prvog europskog pristanište za ljude u bijegu.

Petnaestak putnika našlo se u vodi, većinom izbjeglica, posebice Afganistanaca, koji ne znaju plivati, a opremljeni su prslucima za spašavanje slabe kvalitete, naglasila je obalna straža.

U potrazi patrolnog čamca i helikoptera Frontexa, europske agencije za nadzor granica, tijekom jutra nađena su prva tri tijela - jedne žene i dvoje djece.

Druga potraga koja je pokrenuta dan ranije u nadi da će se pronaći dvogodišnji Afganistanac koji je izmakao nadzoru svojih roditelja te pao u more između turske obale i Lezbosa, zasad je ostala  bezuspješna.

Usprkos lošem vremenu koje prijelaze iz Turske čini još opasnijima, oko 48.000 izbjeglica stiglo je ovog tjedna u Grčku, većinom na Lezbos, što je rekordna brojka, objavila je u petak u Ženevi Međunarodna organizacija za migracije.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • dragec705 25.10.2015.

    ovi dolaze u gumenim čamcima a 24 piše brodolom

  • Kor - Jan - Dar 25.10.2015.

    DIO 1 - Normalno da mi je žao sirotinje, a pogotovo djece,, ali istini za volju treba priznati i da I U HRVATSKOJ ima previše sirotinje djece koje od početka život nije mazio, kojima je itekako potrebna pomoć, a nisam nešto primijetio da su prečesto udarna tema medija. Ajmo malo o našim malim sugrađanima. Hrvatska 21. stoljeća je zemlja u kojoj mjesto rođenja djeteta i ekonomski status njegove obitelji trajno određuje i ograničava ne samo mogućnost učenja i obrazovanja, nego i sva prava života i razvoja djeteta.To su pravo na zdravlje i adekvatnu pedijatrijsku skrb, zdravu prehranu, na slobodno vrijeme, na igračke, kulturne aktivnosti. Jednom rečenicom – pravo na sretno djetinjstvo. Po podacima UNICEF-a u Hrvatskoj 20 %, odnosno 60.000 djece (pravi je broj sigurno veći), živi ispod granice siromaštva. Čak 68 % obitelji korisnika socijalne pomoći s djecom predškolske dobi nema dovoljno novca za hranu, 62 % djece predškolske dobi iz siromašnih obitelji na selu i 39 posto u gradu ne ide u vrtić jer im ga roditelji ne mogu priuštiti, a 1297 malih Zagrepčana korisnici su pučkih kuhinja. U samoj Hrvatskoj, je nedavno provedeno istraživanje u kojem je korištena baza podataka Državnog zavoda za statistiku, odnosno anketa o potrošnji kućanstava i dohotku stanovništva, sudjelovalo je i 1.139 roditelja djece predškolske dobi i centri za socijalnu skrb......nastavak sljedi dolje...

  • dipsy2010 25.10.2015.

    A da prvo djeci stave prsluke??????

Komentiraj...
Vidi sve komentare