To je to što me zanima!

Na radost Puljana: Kornjače su jedva dočake zaplivati u moru

Na slobodu su puštene dvije morske kornjače koje su zbog ozljeda bile smještene u Centru za oporavak morskih kornjača Aquarium. Kornjača Zoki i Mary Fisher veselo su zaplivale
Vidi originalni članak

Na radost brojnih Puljana koji su se u ponedjeljak okupili na popularnom kupalištu Verudela, na slobodu su puštene dvije morske kornjače koje su zbog ozljeda bile smještene u Centru za oporavak morskih kornjača Aquarium. Kornjača Zoki i Mary Fisher jedva su dočekale da ih se pusti u more te su odmah veselo zaplivale.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zokija su pronašli u srpnju na Susku kako pluta. On je nešto manja kornjača i ima oko 20 kilograma, a došao je s još 15-ak kilograma. Stručnjaci procjenjuju da je star između 10 i 15 godina. Mary Fisher je dobila ime po brodici koja ju je pronašla kako pluta. Cijelo ljeto je provela u otvorenom bazenu u Nacionalnom parku Brijuni, a u Centar je stigla 24. listopada. Velika je kornjača, ima oko 47 kilograma, a stara je 20 godina.

- U centar je stigla s doslovno rupama u glavi koje su bile pune gnoja. Nasreću, oporavila se - rekla je Karin Gobić iz Centra Aquarium. Stručnjaci su na kornjače postavili odašiljače kako bi ih pratili u sklopu projetka “Life-Euroturtle”, na kojem rade u suradnji sa Sveučilištem iz Kopra.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mily 05.11.2019.

    zašto ste im stavili taj uređaj, pa to nije sloboda? Spasili ste ih da bi nosile teret do smrti! Želim da žive i plivaju, a sretne sigurno neće biti:(

  • 05.11.2019.

    jedva su dočake da zaplivaju. neko nije kavu popio jos

  • jo2hn8ny 05.11.2019.

    Pustili ih na "slobodu", a na njih postavili uređaj za praćenje koji će nositi na sebi koliko dugo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare