To je to što me zanima!

Na raspravu ide zakon koji ukida dvojno prebivalište

Koalicijski partneri dogovorili su prijedlog izmjena Zakona o prebivalištu koji bi trebao spriječiti dvostruko glasanje na izborima u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Izmjenama Zakona o prebivalištu ukinut će se dvostruko glasanje na izborima. Ubuduće neće biti moguće da netko ima prebivalište u Hrvatskoj i BiH. To je samo jedna od promjena u Zakonu o kojem su koalicijski partneri razgovarali u utorak u Banskim dvorima. Saboru će u četvrtak predložiti izmjene zakona. Premijerka Jadranka Kosor nakon sastanka je rekla kako je ovaj dogovor velik posao koji je konačno usuglašen. Smatra kako može biti podloga za početak drugog velikog posla, sređivanja popisa birača, piše Nacional.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • klaus1 14.01.2010.

    koliko ja znam Njemačka je već prije dobrih nekoliko godina uvela takav zakon.Konkretno, radilo se o zakonu o dvojnom državljanstvu.Moj je bratić morao izabrati želi li njemačko ili hrvatsko državljanstvo.Dakle,gdje živiš,plačaš poreze,tj.čiji si državljanin,tu ostvaruješ i prava.Biraš na izborima,ako se kandidiraš možeš biti i izabran itd....Ništa posebno čudno!Rekao bih NORMALNO!

  • duda_66 13.01.2010.

    Dali zakon o prebivalištu vrijedi samo za BIH ili za sve što mislim da bi bilo uredu,koliko njih sa područja bivše države koriste dječiji,porodiljne i socijalne naknade a ne žive u tim gradovima gdje imaju \"prebivalište\"

  • mala marijana 13.01.2010.

    HDZ mafija je svjesna da na idučim parlamentarnim izborima gube!

Komentiraj...
Vidi sve komentare