To je to što me zanima!

'Potpore od 1. rujna ostaju samo event industriji, putničkim agencijama i noćnim klubovima'

Vili Beroš je o situaciji oko korona virusa rekao da je dosad najveći dnevni porast bilježila Splitsko dalmatinska županija, ali danas je to Grad Zagreb
Vidi originalni članak

Na sjednici Vlade danas će biti riječi o aktualnom stanju vezanom za potres te korona virus u Republici Hrvatskoj, aliNacrt prijedloga zakona o zaštiti potrošača (EU) te Prijedlog odluke o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima u uvjetima epidemije bolesti COVID-19.

SJEDNICA VLADE

Na početku je premijer Plenković govorio o sastanku s Borisom Vujčićem oko prešutnih minusa.

- HNB će dostaviti analizu ove teme, kao Vlada ćemo tražiti najbolje rješenje za ovu problematiku. Prešutno prekoračenje očito je u raširenoj uporabi i doveo je do situacije da građani možda nisu bili ni svjesni većih kamatnih stopa. MOguće je limitiranje kamatne stope, ali da ne ugrozi egzistenciju naših sugrađana koji koriste taj instrument - rekao je Plenković i najavio sastanak s bankama idući tjedan.

Potom je govorio o rastu BDP-a i kako je Vlada stala iza privatnog sektora u korona krizi.

- Potporama smo obuhvatili gotovo svako drugo radno mjesto u Hrvatskoj. Toliko su bile masovne potpore i učinili smo sve da se izbjegne ugrožavanje egzistencije ljudi. Danas imamo više zaposlenih i više otvorenih radnih mjesta. Rastu i prosječne plaće - istaknuo je premijer.

Spomenuo je relaksiranje mjera vezane za koronu, ali i o mjerama za privatni sektor. 

- Vidjeli smo da se epidemiološke okolnosti mijenjaju, no relaksiranjem mjera ograničenja dolazimo u situaciju da ćemo daljnje mjere za očuvanje radnih mjesta uskladiti. Za kolovoz su one 4000 kuna za ugostitelje, no obzirom da dolazimo u normalan režim rada, od 1. rujna će biti samo za event industriju, putničke agencije i noćne klubove - najavio je Plenković. Ostat će mjera skraćenog radnog vremena do kraja godine.

Vili Beroš je o situaciji oko korona virusa rekao da je dosad najveći dnevni porast bilježila Splitsko dalmatinska županija, ali danas je to Grad Zagreb.

- U zadnjih tjedan dana broj novozaraženih najveći je od svibnja. Danas imamo dvostruko više hospitaliziranih i tri puta više ljudi na respiratoru nego u rujnu prošle godine - rekao je Beroš i naveo da jedan dan liječenja oboljelog od covida košta 11 tisuća kuna.

- Nezahvalno je prognozirati, no ako se nastavi epidemija necijepljenja možemo očekivati nove mutacije, daljnji porast novooboljelih i hospitaliziranih - poručuje Beroš i poziva građane da se cijepe.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Dianysi 02.09.2021.

    Znaci otvarajte svoje firme a kad vam Policija d.o.o. dojde, sterajte ih van

  • dalijan 02.09.2021.

    Dobili smo Evropske cijene ,Ce i plaće bit ko njihove,i kad Ce ukinut Hrt pristojbu

  • Iveco 13 02.09.2021.

    Dobit ce potpore firme koje djelatnike cjepe eto vam sad moja dobija a 10% nas nisu cjepili.. A i nebi dao potporu tak i tak davali ste 4000 kn a mi dobija li 3400,firme su mafije za sebe ko je... radnika..

Komentiraj...
Vidi sve komentare