Obavijesti

News

Komentari 71

'Potpore od 1. rujna ostaju samo event industriji, putničkim agencijama i noćnim klubovima'

'Potpore od 1. rujna ostaju samo event industriji, putničkim agencijama i noćnim klubovima'

Vili Beroš je o situaciji oko korona virusa rekao da je dosad najveći dnevni porast bilježila Splitsko dalmatinska županija, ali danas je to Grad Zagreb

VIDEO

Na sjednici Vlade danas će biti riječi o aktualnom stanju vezanom za potres te korona virus u Republici Hrvatskoj, aliNacrt prijedloga zakona o zaštiti potrošača (EU) te Prijedlog odluke o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima u uvjetima epidemije bolesti COVID-19.

SJEDNICA VLADE

Na početku je premijer Plenković govorio o sastanku s Borisom Vujčićem oko prešutnih minusa.

- HNB će dostaviti analizu ove teme, kao Vlada ćemo tražiti najbolje rješenje za ovu problematiku. Prešutno prekoračenje očito je u raširenoj uporabi i doveo je do situacije da građani možda nisu bili ni svjesni većih kamatnih stopa. MOguće je limitiranje kamatne stope, ali da ne ugrozi egzistenciju naših sugrađana koji koriste taj instrument - rekao je Plenković i najavio sastanak s bankama idući tjedan.

Potom je govorio o rastu BDP-a i kako je Vlada stala iza privatnog sektora u korona krizi.

- Potporama smo obuhvatili gotovo svako drugo radno mjesto u Hrvatskoj. Toliko su bile masovne potpore i učinili smo sve da se izbjegne ugrožavanje egzistencije ljudi. Danas imamo više zaposlenih i više otvorenih radnih mjesta. Rastu i prosječne plaće - istaknuo je premijer.

Spomenuo je relaksiranje mjera vezane za koronu, ali i o mjerama za privatni sektor. 

- Vidjeli smo da se epidemiološke okolnosti mijenjaju, no relaksiranjem mjera ograničenja dolazimo u situaciju da ćemo daljnje mjere za očuvanje radnih mjesta uskladiti. Za kolovoz su one 4000 kuna za ugostitelje, no obzirom da dolazimo u normalan režim rada, od 1. rujna će biti samo za event industriju, putničke agencije i noćne klubove - najavio je Plenković. Ostat će mjera skraćenog radnog vremena do kraja godine.

Vili Beroš je o situaciji oko korona virusa rekao da je dosad najveći dnevni porast bilježila Splitsko dalmatinska županija, ali danas je to Grad Zagreb.

- U zadnjih tjedan dana broj novozaraženih najveći je od svibnja. Danas imamo dvostruko više hospitaliziranih i tri puta više ljudi na respiratoru nego u rujnu prošle godine - rekao je Beroš i naveo da jedan dan liječenja oboljelog od covida košta 11 tisuća kuna.

- Nezahvalno je prognozirati, no ako se nastavi epidemija necijepljenja možemo očekivati nove mutacije, daljnji porast novooboljelih i hospitaliziranih - poručuje Beroš i poziva građane da se cijepe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21