To je to što me zanima!

Na Sljemenu pada snijeg...

Na Zavižanu je izmjereno 14 centimetara snijega, a tijekom dana se očekuje da će malo snijega padati u gorskoj Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Sljeme je jutros zabijelio snijeg. Idilične fotografije sa Sljemena na svom Facebooku objavila je Župa Sljeme. 

Trenutna temperatura zraka na Sljemenu je -2 stupnja, a tijekom dana bi mogla rasti do 4 stupnja.  Podaci sa Zavižana pokazuju da je tamo 14 centimetara snijega. 

DHMZ javlja da je ujutro u unutrašnjosti mjestimice moguća magla. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu umjereno jugo u jačanju prema kraju dana, a ujutro još ponegdje bura, podno Velebita i jaka. 

VELIKA PROMJENA VREMENA Pogledajte fotografije s Platka: Hladan val donio je novi snijeg

U Gorskoj Hrvatskoj prevladavat će oblačno vrijeme uz malo kiše, a u višim predjelima moguća je susnježica i snijeg. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura od 5 do 9°C.

U Istri će tijekom dana prevladavati promjenjivo oblačno vrijeme uz mjestimice slabu kišu. Također, moguće je da će u višim predjelima pasti malo snijega.  Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, zatim istočni vjetar, a krajem dana jugo koje će u noći jačati. More malo, krajem dana ponegdje umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 6 do 9°C, u unutrašnjosti Istre od 3 do 5°C, a najviša dnevna od 11 do 14°C.

STIGAO I HELIKOPTER VIDEO Ogromna snježna lavina u Alpama: 'To je ubojito. Prava je sreća da nitko nije bio tu...'

U Dalmaciji će biti djelomice sunčano uz povremenu naoblaku. Ponegdje je moguće i malo kiše, a puhat će umjereno jugo koje će jačati prema večeri. Najviša dnevna temperatura od 12 do 15°C.

Sjeverni Jadran očekuje umjereno do pretežno oblačno, popodne mjestimice i dulja sunčana razdoblja, a krajem dana novo jače naoblačenje. I dalje nestabilno, mjestimice će pasti malo kiše. Zapuhat će umjereno jugo, ujutro još bura, podno Velebita lokalno i jaka. Najviša dnevna temperatura između 11 i 14°C.

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • mars7 08.03.2024.

    kod nas na jugu 17 jugo puse

  • TVP 08.03.2024.

    Konačno nešto prirodno

  • odragic 08.03.2024.

    Ma gle, vec snijeg na Sljemenu, jesmo li sigurni da je ovo proljece ili smo se vratili u zimu? Ajde barem da poveca turisticku ponudu ako nista drugo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare