To je to što me zanima!

Na tavanu je skupljala prašinu: Otkrili su neviđeno remek djelo

Slika 'Zalazak sunca u Montamajouru' prikazuje drveće, grmlje i nebo, a godinama se nalazila na tavanu norveškog kolekcionara jer su mu rekli da to nije Van Gogh
Vidi originalni članak

Otkrivena je dosad nepoznata slika pejzaža slavnog nizozemskog slikara Vincenta Van Gogha, javlja BBC. Slika 'Zalazak sunca u Montamajouru' prikazuje drveće, grmlje i nebo, a godinama se nalazila na tavanu norveškog kolekcionara nakon što mu je rečeno kako nije riječ o Van Goghovom djelu. 

Muzej Van Gogha u Amsterdamu sada je potvrdio autentičnost slike koja predstavlja prvo takvo otkriće nakon 1928. godine. Direktor muzeja Axel Rueger izjavio je kako je muzej prvotno negirao autentičnost slike obzirom da nije bila potpisana, no zahvaljujući novim tehnikama provjere, nakon dvogodišnje je istrage potvrdio kako se zaista radi o Van Goghovoj slici. 

Sliku je Van Gogh detaljno opisao u jednom od pisma svojem bratu Theu pa je tako poznato da je naslikana 4.srpnja 1888. godine.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Nordic Pagan 12.09.2013.

    je li ono Tardis u daljini???

  • Sonador 10.09.2013.

    Snobizam... Nije bitno koliko je slika kvalitetna i "lijepa", ako nema pompozno ime skupljat će prašinu na tavanu ili će završiti u smeću.

  • tulipan-ka 10.09.2013.

    Kak nisu vidli da je to Vangog pa to se odmah vidi??

Komentiraj...
Vidi sve komentare