To je to što me zanima!

Na terenu u Siriji i Iraku IS je u defenzivi, a mi smo u ofenzivi

Potvrđujući da je jedini način "uništenja IS-a" prekinuti građanski rat u Siriji, američki predsjednik je naglasio odlučnost SAD-a da nastavi s diplomatskim naporima
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u srijedu da je Islamska država (IS) "u defenzivi" kako u Iraku tako i u Siriji, ističući pogibiju njezinih brojnih čelnika i pad broja njezinih boraca.

- Danas je na terenu u Siriji i Iraku IS u defenzivi, a mi smo u ofenzivi - kazao je Obama po završetku sastanka s ekipom za nacionalnu sigurnost u sjedištu CIA-e.

Džihadisti "nisu zabilježili nijednu operaciju na tlu okrunjenu uspjehom od prošlog ljeta", naglasio je on.

- Njihovo vodstvo upravo proživljava teške mjesece - dodao je Obama, obećavši da će se takva tendencija nastaviti u nadolazećim tjednima i mjesecima.

- Procjenjuje se da su njihovi borbeni redovi na najnižoj razini unazad dvije godine i sve više ih uviđa da se bore za izgubljeni cilj - nastavio je Obama.

Potvrđujući da je jedini način "uništenja IS-a" prekinuti građanski rat u Siriji, američki predsjednik je naglasio odlučnost SAD-a da nastavi s diplomatskim naporima oko prekida "tog strašnog sukoba".

Idi na 24sata

Komentari 27

  • divlja svinja 14.04.2016.

    garavi di si ti to u ofenzivi? daj... ne baljezgaj dzabalebarosu.. Nadam se da je Sanders u ofenzivi... za tvoje/vase dobro

  • 14.04.2016.

    Samo naprijed Obama, neka neinformirani rusofili kmeče.

  • Vlad 14.04.2016.

    Kad bi koalicija nešto napravila, osim jezikom, onda bi počistili ono što su uneredili a Rusi čiste

Komentiraj...
Vidi sve komentare