To je to što me zanima!

Na Velebitu spasili planinarku, u nesreći teško ozlijedila nogu

Ženu (51) su izvukli helikopterom i prebacili je u Starigrad Paklenicu gdje ju je preuzela ekipa Hitne pomoći. Na planini je ostao njezin suprug koji silazi s GSS-om
Vidi originalni članak

Oko 16.20 sati Županijski centar 112 u Zadru zaprimio je poziv u pomoć od bračnog para koji je planinario na Južnom Velebitu. Imali su nesreću pri čemu je I.G.J (51) iz Zagreba teško ozlijedila nogu. 

S obzirom da je par bio na nepristupačnom terenu, u akciju spašavanja uključen je helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kao i dežurne letačke ekipe HGSS-a iz Splita, a na teren je poslana i zemaljska ekipa HGSS-a iz Zadra jer se bližila noć. 

Ozlijeđenu planinarku izvukli su prije mraka i helikopterom je prebacili u Starigrad Paklenicu odakle ju je preuzela ekipa Hitne medicinske pomoći. Zadarski GSS-ovci došli su u međuvremenu do mjesta nesreće odakle će se tijekom noći spustiti u dolinu s njezinim suprugom. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 09.10.2012.

    Ovo će ići tako dugo dok se nekom od GSS-ovaca nešto nedajbože dogodi prilikom spašavanja. Onda će se valjda donesti nekakvi propisi.

  • MarkoTopolnik 09.10.2012.

    Dotični bračni par su sasvim slučajno iskusni planinari s cjeloživotnim iskustvom. Uvažena gospoda koja ih, samim time što su doživjeli nesreću, proglašava "neopreznima" i "neiskusnima" garantirano nikad nije kročila na Velebit, inače bi imali više poštivanja prema planini i njenim skrivenim opanostima čak i za iskusne.

  • krnjevo 09.10.2012.

    Krajnje je vrijeme da neoprezni ljubitelji prirode konačno počnu sami financirat barem osnovne troškove ovakvih spasilačkih akcija. Hrabrim dečkima GSS-a veliki pozdrav!

Komentiraj...
Vidi sve komentare