To je to što me zanima!

Načelnik Gunje napustio SDP i pristupio Bandićevoj stranci

Hrvoje Lucić objašnjava svoju odluku time da je Bandić jedan od rijetkih istinskih socijaldemokrata. Osim toga, kaže da je Bandić pomagao Gunji na sve načine....
Vidi originalni članak

Ne mogu više s ovim Damirom Rimcem i Zlatkom Segledijem, predsjednikom i dopredsjednikom Županijske organizacije SDP-a! Javio sam im se 4. siječnja, a oni su mi već dva dana kasnije javili da sam izbrisan iz članstva stranke. Imali su 24 sata vremena da odluče i rekordno su brzo odlučili. Oni su sve samo ne socijaldemokrati! Ovako je Hrvoje Lucić, popularni načelnik Općine Gunja objasnio razloge zbog kojih se odlučio napustiti Socijaldemokratsku partiju i pristupiti tek osnovanoj Stranci rada i solidarnosti Milana Bandića.

- Socijaldemokrat jesi ili nisi, oni to nisu! A pogotovo ovi iz županijskog SDP-a koji tijekom poplava u Gunji nisu ni posjetili ovo područje pokazujući barem nekakvu solidarnost sa stradalim ljudima od kojih velik broj simpatizira baš tu stranku! Pa ni glavni tajnik SDP-a, Igor Dragovan, nije niti jednom došao ovamo vidjeti što se dogodilo. To više nema veze s vezom, u SDP-u je umrla socijaldemokracija - tvrdi Hrvoje Lucić dodajući da ga zbog svoje odluke o napuštanju stranke, koje je rekordno brzo prihvaćena, nitko iz čelništva SDP-a nije ni pokušao kontaktirati "barem se želeći raspitati za pozadinu takve odluke".

Hrvoje Lucić odbija povezati napuštanje SDP-a sa svojim nezadovoljstvom što nije bio uvršten na izbornu listu stranke na nedavnim parlamentarnim izborima.

- Istina je da su takvom odlukom u stranci sigurno izgubili nešto glasova na nedavnim izborima, ali neuvrštavanje mene na izbornu listu nije bila kap koja je prelila čašu. Meni je ipak 66 godina i nisam imao nikakvih ambicija prema Saboru, tako da, što se mene tiče, biti ili ne biti na izbornoj listi nikad nisam doživljavao kao problem zbog kojeg se trebam ljutiti. SDP sam odlučio napustiti još prije izbora - tvrdi Hrvoje Lucić.

Premda o Vladi na odlasku govori samo biranim riječima, zahvaljujući se za sve što se napravilo u obnovi razrušenih sela, Hrvoje pravi veliku distinkciju između Vlade i "stranačke infrastrukture, poglavito na županijskoj razini".

- Zato sam se i odlučio za Milana Bandića, koji je u Gunji bio najmanje 15 puta pomažući nam na sve moguće načine. Djeci je omogućio besplatne udžbenike, pomogao umirovljenicima, ulagao u infrastrukturu... Ma, mislili ljudi o njemu ovo ili ono, Milan Bandić je danas jedan od rijetkih istinskih socijaldemokrata i nisam dvojio gdje ću otići napuštajući SDP - kaže Hrvoje Lucić.

Tako će stranka Milan Bandić 365 – stranka rada i solidarnosti prelaskom Hrvoje Lucića u njihove redove dobiti i svog prvog načelnika općine na istoku Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • AUSSIE 19.01.2016.

    Dobro se sredio sa SDP-om,pa kad je Zoki potonuo ode on drugom.Prava raspuštenica,gdje bolje tu dulje.

  • Razum999 19.01.2016.

    Daj bože poplava ovakim jer znaju i umiju .....U mutnom se lovi.....

  • najiram 10 19.01.2016.

    e sdp sa milanćem tone i tone a zvona zvone i zvone...socijal demokracija od zokija je ćista ekstremna nepogoda...a ono još i bundes liga...to vam je u žepu friška figa...sad samo treba izvršiti reviziju oprosta dugova...od drugova...koliko su samo oštetili proraćun zdrastvo i mirovinsko...trebati će novi bajbuki....a uskok ima da radi i odradi kak milanće reće neovisno...pa da vidimo kaj su sve podrpali....

Komentiraj...
Vidi sve komentare