To je to što me zanima!

Marendić o prosvjedu u Trilju: Njih 12 jučer nije imalo covid potvrde, a jutros 7 zaposlenika

Dio graničnih policajaca u Trilju je u utorak poslijepodne odbilo preuzeti smjenu jer nisu htjeli na uvid dati Covid potvrde. Podržalo ih je desetak građana i gradonačelnik Sinja Miro Bulj
Vidi originalni članak

Načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić je u 14 sati održao konferenciju za medije ispred centralne zgrade PU splitsko-dalmatinske vezane uz prosvjed policajaca granične policije Trilj. 

Podsjetimo, dio graničnih policajaca je u utorak poslijepodne odbilo preuzeti smjenu jer nisu na uvid htjeli dati Covid potvrde. Došao ih je podržati i Miro Bulj, gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik Mosta, a sve je i prenosio na svom Facebook profilu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjed u Trilju 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Marendić je rekao kako 12 službenika nije obavljalo svoj redoviti posao. I danas u jutarnjoj smjeni sedam policijskih službenika nije ispunilo uvjete za dolazak, odnosno nisu imali covid potvrdu. 

- Ovo sinoć će im se gledati kao nedolazak na posao, odnosno dolazak na posao bez uvjeta za rad, odnosno dolazak na posao bez uvjeta za rad - rekao je Marendić. 

PROSVJED PRED STANICOM VIDEO Drama u Trilju: Policajci nisu htjeli preuzeti smjenu zbog Covid potvrda, Bulj ih podržao

- Smatra se da su došli na posao, ali ga nisu mogli obavljati, pa smo ih poslali kući - objasnio je i dodao da kad dođu s covid potvrdom mogu normalno raditi. 

Na pitanje o sankcijama, Marendić je rekao kako je Zakon o policiji "vrlo složena materija" te da će unutar sustava "iznaći način kako primijeniti zakon". 

Idi na 24sata

Komentari 180

  • Dr.Gonzo. 18.11.2021.

    Svima redom podjeliti otkaze u gotova prica.

  • 18.11.2021.

    Nema su tu sto iznalaziti ,, iskljuciti iz sluzbe i na disciplinski i gotovo, neka se hlade kod kuce za tesku povredu sluzbe.

  • Zlatko Kustić 17.11.2021.

    Otkaz svim pa nek idu Bulju pametovatvjerojatno imaju isti IQ ko i on.

Komentiraj...
Vidi sve komentare