To je to što me zanima!

"Nacionalist je i nervirala ga je slovenska blokada"

Stjepan Horvatić kaže kako je pomagao polubratu prije desetak godina nakon što je postavio bombu pred tursku ambasadu. No, sada mu je dosta...
Vidi originalni članak

Josip mi se nije javio. Nije tražio niti da mu angažiram odvjetnika, a budući da prema zakonu ima pravo na branitelja, valjda će ga i dobiti, rekao je Stjepan Horvatić (72), polubrat Josipa Zagajskog (60) iz Zagreba, vukovarskog branitelja kojeg su slovenski policajci u petak uhvatili u vlaku s pet bombi. Jednu je, tvrdio je bombaš Zagajski, namijenio slovenskom premijeru Borutu Pahoru.  Horvatić kaže kako je pomagao Josipu prije desetak godina nakon što je postavio bombu pred tursku ambasadu, za što je odležao osam godina. No sad mu je dosta svega.
- Star sam čovjek i neću više imati posla s tim. Dosta mi je - kaže ogorčeni Horvatić. Polubrata Josipa posljednji je put vidio prije dva mjeseca. Tad mu se pohvalio da ima prijateljicu i da s njom planira otići na odmor u Grčku. Stjepan kaže i kako Josip još od Domovinskog rata ima psihičkih problema.
- Da nije bolestan, ne bi to nikad napravio. Ne znam koji su mu motivi. On je nacionalist, pa mu je, na račun hrvatstva, možda na živce išla slovenska blokada. Vjerojatno se i njemu u glavi 'zablokiralo’ - rekao je Stjepan.

JASTREB: ZAGAJSKI JE PRAVI DOMOLJUB
Zagajski nije nacionalist nego domoljub iziritiran napisima o braniteljima kojima nakon ovakvih incidenata prišiju negativne konotacije. Viđao sam ga svake godine na obilježavanju Dana branitelja Vukovara. Nije govorio mnogo o sebi, rekao je Mile Dedaković Jastreb, zapovjednik obrane Vukovara.

ZAGAJSKI JE ZA SLOVENCE TERORIST

Da je policajac zakasnio djelić sekunde, bila bi tragedija, komentirali su u PP Krško Zagajskog, koji je pred policajcem izvadio osigurač iz bombe. Podnijeli su kaznenu prijavu za napad na policajca, ugrožavanje života i imovine te nedopuštene eksplozive. Najvjerojatnije će ga teretiti i za terorizam.

PREBACILI GA U ZATVOR U NOVOME MESTU
Istražni sudac Okružnog suda u Krškom ispitao je Zagajskog i odredio mu pritvor. Tužitelji imaju 3 mjeseca vremena za podizanje optužnice. Nije poznato kako se Zagajski branio pred sucem u Sloveniji.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • boresky 13.07.2009.

    Ma to je jebeni fašist!!!!U zatvor s munjarom.

  • mrljica 13.07.2009.

    da da , ti si mu pomagao? Mozda si i ti branio vukovar... ti si govno a ne brat. Pomazes mu i sada sto pricas za novine i govoris da je nacionalist, Covik je bolestan i puko mu je film. Hvala Bogu da nije nitko stradao.

  • slama 13.07.2009.

    dosta više slovenaca...

Komentiraj...
Vidi sve komentare