To je to što me zanima!

Još 6 zaraženih, moći će raditi i oni kafići koji nemaju terasu

Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske na konferenciji za medije će izvijestiti o najnovijim podacima vezanim uz borbu protiv epidemije korona virusa u Hrvatskoj.
Vidi originalni članak

Šest je novooboljelih u Hrvatskoj u zadnjih 24 sata, a jedna osoba je preminula. Do sada je ukupno testirano više od 41 tisuća ljudi. Hospitaliziranih imamo devet manje, a na respiratoru je 13 pacijenata. 

PRATITE UŽIVO:

Stožer će izdati posebne preporuke za vozače kamiona koji prelaze granicu. 

- Gospođa 49' godište, imala je cijeli niz kroničnih bolesti. Nažalost, nije se uspjela izvući - rekla je Alemka Markotić. 

- Pacijent je preseljen u dom na otoku Braču, a doktor Šerić se odmah javio i obavio sa svima razgovor. Uzeto je 40-ak briseva, većina nije bila u bliskom kontaktu. Iz predostrožnosti je svima uzet bris da se ta situacija stavi pod kontrolu - rekao je Krunoslav Capak te dodao kako su danas prije podneva objavljenje upute za ugostiteljske objekte. 

POGLEDAJTE VIDEO: Mise se održavaju pod strogim pravilima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je najavio kako će se omogućiti rad autoškola te se izvan snage stavlja odluka o primjeni karantene i samoizolacije za vozače međunarodnog transporta. 

- Propisali smo stroge mjere koje se tiču higijene i dezinfekcije nakon svakog gosta i nema nikakvih spornih elemenata. Obzirom da imamo puno objekata bez terase, donijeli smo odluku da će i oni moći raditi"; rekao je Capak te dodao kako će objekti koji imaju terasu također moći raditi i u zatvorenom dijelu - rekao je Capak 

 

Idi na 24sata

Komentari 196

  • Judita👥 08.05.2020.

    Mi imamo dobru epidemiološki sliku...hm najednom

  • ucjena 08.05.2020.

    Ne znam to će ulaziti u prostor kafiča? čak i terasa, vjetar mjenja smjerove i širi disanje kašljucanje itd?

  • PepaPig95 07.05.2020.

    Dokle će više trajati ova preko noći proglašena diktatura i teror nad građanima, djecom i radnicima? Gđa Alemka izjavila je više puta, ali očito je nitko ne čuje: ljudi koji su umrli, nisu umrli direktno od corona virusa nego od značajno težih komorbiditeta, corona je samo pripomogla njihovom već ionako teškom zdravstvenom stanju! Zašto se te smrti pripisuju kao direktne posljedice corone, ako se zna da nije tako? Druge bolesti očito više ne postoje. Zašto se forsira maksimalna upotreba dizinficijensa i srodnih sredstava kad se zna da će to za posljedicu imati razvoj bakterija i virusa otpornih na dezinficijensa kao i na antibiotike? Primjeri za to su vam VRSA, MRSA te mnogi drugi. Zašto se to pitanje ne postavi nakon sjednica "kriznog štaba"? Do kada više ovako?

Komentiraj...
Vidi sve komentare