To je to što me zanima!

Nada da će ih spasiti: Otkrili signale s nestale podmornice

Argentinska podmornica ARA San Juan s 44 člana posade nestala je u petak 430 kilometara od obale, dok je plovila iz luke Ushuaia prema bazi u Mar del Plati.
Vidi originalni članak

Argentinsko ministarstvo obrane objavilo je da je sedam neuspjelih satelitskih poziva za koje vjeruje da su došli iz nestale podmornice zabilježeno u subotu što bi mogao biti znak da posada plovila  pokušava uspostaviti kontakt.

Argentinska podmornica ARA San Juan s 44 člana posade nestala je u petak 430 kilometara od obale, dok je plovila iz luke Ushuaia prema bazi u Mar del Plati. Vlasti su posljednji put imale kontakt s podmornicom u srijedu.

Mornarica smatra da pozivi "ukazuju na to da posada pokušava uspostaviti kontakt" i dodaje da će pokušati otkriti izvornu lokaciju poziva.

Pozivi za koje se smatra da potiču s podmornice ARA San Juan trajali su između 4 i 36 sekundi rano ujutro i kasno poslijepodne u subotu, priopćilo je ministarstvo.

Argentinske vlasti rekle su da zasad nije potvrđeno da pozivi dolaze s podmornice, ali da je to trenutna hipoteza.

Predsjednik Argentine Mauricio Macri rekao je na Twitteru da će Argentina koristiti sve domaće i međunarodne resurse neophodne za pronalazak podmornice.

Za njom trenutno traga deset argentinskih ratnih brodova, britanski brod i dva američka zrakoplova. Pomoć su ponudili i Brazil, Čile, Urugvaj i Južnoafrička Republika.

Potragu za podmornicom otežavaju jaki vjetar i visoki valovi.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • naomi-1 19.11.2017.

    Zašto nije izbacila radio sondu pa bi znali gdje je .

  • juri39 19.11.2017.

    Što uopće traži podmornica u vodama “Schwabenland-a“ to je strogo zabranjeno područje -Admiral Byrd - je davno napravio istu grešku ...Antarktik i vode Antarktika su misterij (ravna zemlja ;) )

  • usamljenitomo 19.11.2017.

    toliko o savremenoj tehnologiji gdje je sve moguce...

Komentiraj...
Vidi sve komentare