To je to što me zanima!

Nadbiskup prao noge vjernicima na Veliki četvrtak: 'Važnije je i od propovijedi samih riječi'

Poput nadbiskupa Uzinića, papa Franjo je u četvrtak proslavio tradicionalnu misu Velikog četvrtka opravši noge dvanaestero mladih zatvorenika u maloljetničkom zatvoru u Rimu
Vidi originalni članak

U najstarijoj riječkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice na Veliki četvrtak je započelo vazmeno trodnevlje. Misno slavlje predvodio je riječki nadbiskup Mate Uzinić. On je oprao noge dvanaestorici 'apostola', volonterima Tranzitnog punkta za migrante koji se nalazi uz riječki željeznički kolodvor, piše Riječka nadbiskupija.

Gestu pranja nogu nazvao je „drugom propovijedi“ koja je snažnija i važnija od one koja se izriče riječima.

- Važno je da na taj način naša propovijed kada iziđemo iz crkve, iz susreta s Kristom, bude snažnija od one u crkvi. U tom poslanju ne možemo i ne smijemo drugačije. Ako smo se otvorili Božjoj ljubavi kojom smo ljubljeni, moramo tu ljubav živjeti i to trebamo činiti do kraja, bez obzira na sve naše obzire i ograničenja - istaknuo je nadbiskup.

Papa Franjo prao noge zatvorenicima

Poput nadbiskupa Uzinića, papa Franjo je u četvrtak proslavio tradicionalnu misu Velikog četvrtka opravši noge dvanaestero mladih zatvorenika u maloljetničkom zatvoru u Rimu.

VELIKI ČETVRTAK Papa u Rimu oprao i poljubio noge 12 mladih zatvorenika, među njima i jedan Hrvat

Sveti Otac, isusovac rođen u Argentini, prošlog tjedna je primljen u bolnicu zbog bronhitisa, a u četvrtak poslije podne je posjetio zatvor Casal del Marmo, na sjeveru talijanskoga glavnog grada, gdje je još 2013., nakon izbora za papu, oprao noge zatvorenicima.

Jorge Bergoglio je, dobro raspoložen i oslanjajući se na štap, prišao svakom od 12 mladih zatvorenika - među kojima su bile dvije djevojke - kako bi im oprao noge, a zatim se nagnuo i poljubio im noge. Neki su ga zauzvrat poljubili u ruku, drugi su s njim razmijenili nekoliko riječi.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Dr.Tuđman 09.04.2023.

    Fratri samo da je dotaknuti nekoga pa može i noge pa onda nazad u svoje odaje na treskanje

  • Mate Parlov 😉 07.04.2023.

    sve u svemu pravi cirkus

  • Patton1203 07.04.2023.

    A kako je ovaj odabrao samo žene da im pere noge, nema muškaraca?

Komentiraj...
Vidi sve komentare