To je to što me zanima!

Nadzorne kamere iz banke snimile okrutnog pljačkaša

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon ulaska pljačkaš Kazimir Dužnović je preko glave navukao crnu čarapu. Zaprijetio je puškom te prisilio službenike i stranke u banci da legnu...
Vidi originalni članak

Policija je na svojim internetskim stranicama objavila snimke nadzorne kamere u poslovnici Raiffeisen banke u Sesvetama 5. svibnja koje su snimljene u vrijeme krvave pljačke. Na snimkama se vidi kako je Kazimir Dužnović ušao u banku. Nakon ulaska je  preko glave navukao čarapu. Počeo je prijetiti automatskom puškom te je prisilio stranke i službenice banke da legnu na pod. Iz blagajne je onda ukrao oko 257.000 kuna u domaćoj i stranoj valuti. Za to vrijeme su u banku ušla tri policajca Policijske postaje Sesvete i prema njima je Kazimir ispalio rafal. Policajca Ivana Grbavca je ubio. Kazimir je izašao iz banke te ponovno zapucao na policijske službenike i jednog od njih teško ranio. Kazimira se tereti za devet kaznenih djela. Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu Mirko Klinžić primio je u petak istražni zahtjev Županijskoga državnog odvjetništva protiv Kazimira Dužnovića (28), koji je ubio policajca Ivana Grbavca. Pod jakim mjerama osiguranja u petak su Dužnovića iz Remetinca doveli na ročište kod istražnog suca. Sudac Klinžić ga je ispitao, no ubojica je šutio. Sudac mu je odredio 30 dana pritvora. Prevezli su ga u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici zbog povreda glave i kuka.



ŠUTIO PRED ISTRAŽNIM SUCEM

A što mogu, uzdahnuo je na pitanje kako će braniti ubojicu policajca Dužnovićev odvjetnik Veljko Topolovec. Na pritvor se neće žaliti. Neće se žaliti niti na postupanje policajaca. Kaže da su njegovog klijenta malo tukli. Strategiju obrane tek treba pripremiti.
- Nećemo poricati događaj i čin. Jedino što mi preostaje je psihijatrijsko vještačenje - najavio je ubojičin odvjetnik.
Besćutni ubojica jučer je stao pred istražnog suca. Nije mu želio odgovoriti ni na jedno pitanje. Šutio je, tupog pogleda, hladan kao led. Nije želio reći zašto je ubio.
Terete ga za devet kaznenih djela: teško ubojstvo, pet pokušaja ubojstva, ugrožavanje sigurnosti, ilegalno oružje, razbojništvo. Pritvorili su ga na 30 dana. No umjesto u samicu, poslali su ga u zatvorsku bolnicu, jer je malo ranjen u kuk i malo u glavu.
- Tijekom ispitivanja u policiji bio je konfuzan. Prvo je zaplakao, pa se počeo moliti za pokoj duše, a onda je poludio, bio je izrazito verbalno agresivan - kažu naši izvori.
Dužnović je završio medicinsku školu. Bio je prosječan đak. U zagrebačkoj bolnici na Šalati dobio je izvanredni otkaz na ortopediji, jer pet dana nije došao na posao.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • opomena 09.05.2009.

    @Shory: Imam osjećaj da si pročitao samo prvu rečenicu mog komentara. Nigdje nisam spominjao veći BROJ policajaca, već veće OVLASTI u pojedinim segmentima svog posla. Uz to, spomenuo sam i veću kontrolu koja bi trebala nad njima biti kako bi spriječili zlouporabu tih većih ovlasti. U ostalom se više-manje slažemo.

  • Ivana-88 09.05.2009.

    obratite pozornost na 4 sliki na siluetu kod vrata. tamo stoji ivan al su ga izbrisali sa slike

  • mony-zg 09.05.2009.

    Iskreno ne razumijem zašto kod nas nema smrtne kazne za takva dijela kao u nekim državama. Za takve stvari bi odma dala smrtnu... ili bi skinula frjera do kraja zatvorila u neku čeliju i pustila malo gladno tele...pa kad bi ga primilo za onu stvar, vršto bi.... Fuj nemam riječi za takve bolesne budale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare