To je to što me zanima!

Naišli na eksploziv dok su radili na sanaciji krova: 'Informirajte nas o tome da se ne ozlijedimo'

Apeliramo da građani predaju takva sredstva ukoliko ih imaju, bez sankcija se mogu predati nadležnoj policijskoj upravi, ali i da nam prilikom sanacije daju informaciju o tome, rekao je Hrvoje Ostović
Vidi originalni članak

Gotovo da nema dimnjaka na području Petrinje i okolice koji nije oštećen i uništen. Situaciju će pogoršati i najavljeno hladno i loše vrijeme. 

- Uslijed potresanja i statike koja više nije sigurna, kako na objektima tako i na dimnjacima, opasnosti su višestruke. Od mogućnosti gušenja do koje može doći uslijed poroznosti dimnjaka, pogotovo oni koji su starije gradnje do požara koji mogu dodatno ugroziti stanovnike i prilikom čega može doći do ljudskih žrtava - rekao je Hrvoje Ostović, zapovjednik Operativnog vatrogasnog zapovjedništva Petrinja za RTL Danas

Tijekom saniranja nailaze i na opasnosti još iz Domovinskog rata. 

SEIZMOLOG FIKET Pogledajte kartu potresa koji su pogodili Petrinju: 'Bilo ih je više od 500, a očekujemo ih još...'

- Nažalost kroz aktivnosti, a bilo je gotovo 2500 intervencija koje su vatrogasci odradili na terenu, uz sve ostale zadaće s ciljem pomaganja građanima Petrinje, u dva slučaja smo usred saniranja krovova i dimnjaka zatekli i minsko eksplozivna sredstva. Apeliramo da građani predaju takva sredstva ukoliko ih imaju, bez sankcija se mogu predati nadležnoj policijskoj upravi, ali i da nam prilikom sanacije daju informaciju o tome kako ne bi došlo do ozljede vatrogasaca - rekao je. 

Na terenu su uz vatrogasce i statičari kojima potresi, srećom, ne stvaraju veće probleme. 

- Povratne informacije s terena govore da taj naknadni potres nekako nije pogoršao situaciju. Nešto prijava ima, reagirali smo. Pukotine su se nešto proširile, ali ne značajnije. Znači, kuće koje su označene zelenom i dalje su u zelenom, one koje su označene crvenom - nisu zabilježene neke veće situacije da je stabilnost dalje narušena. Mi radimo svojim tempom i dalje po prijavama . rekao je statičar Domagoj Buđarnija

PODRŽIMO IH! Kupujmo banijsko i pomozimo im da se oporave: Ovo je popis OPG-ova koji su i dalje aktivni

- Moram priznati da je pritisak na nas na terenu vrlo velik, pogotovo u smislu dobivanja tih crvenih naljepnica, a htio bi naglasit da smo svi ovdje kolege statičari volonteri, da smo se odazvali na svoj poziv moralno i da svoj posao odrađujemo sukladno našoj metodologiji, znanju, stručnosti i objektivnosti. Stoga apeliram građane da ne stvaraju dodatno opterećenje kolegama na terenu jer ćemo odradit svoj posao stručno i nitko neće biti zakinut za naše mišljenje i nećemo nikoga oštetit. I zahvalio bi se još jedanput svim kolegama na terenu i pozivam ostale kolege koji se još možda nisu pridružili da se pridruže da završimo taj posao što prije - poručio je Buđarnija.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Bakar i sol 09.01.2021.

    Neka je sretno svima koji sudjeluju u raščišćavanju i da ne bude nesreća koje su izazvali zaostali minsko-eksplozivni arsenali. Samo bi nam još to trebalo.

  • BlackRaven 09.01.2021.

    Nigdje ne kažete šta su našli? Ako je neeksplodirana (aktivna) minobacačka onda je frka. Ako je netko zaboravio kinder jaje i par metaka, to može riješit svatko sa vojnom obukom. Bezopasno.

  • crnimile 08.01.2021.

    A sta ocekivat drugo pa posli Oluje tamo imaju za jos jedan rat protiv Hrvata

Komentiraj...
Vidi sve komentare