To je to što me zanima!

Najavila radikalne poteze: Ako uspijemo neće više biti rezova

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pusić je rekla da je zadovoljna radom Vlade jer je 'pošteno pristupila raščišćavanju svega ispod tepiha'. Rekla je i da poreza na nekretnine u ovom mandatu neće biti
Vidi originalni članak

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica Vesna Pusić je u utorak, tijekom boravka u Rijeci, komentirala Vladin paket mjera do 2016. godine i rekla kako sve te mjere nemaju smisla bez agresivnog privlačenja investicija.

- Pokušat ćemo dogovoriti neke vrlo radikalne poteze koji će olakšati privlačenje investicija i Hrvatsku učiniti zanimljivijom. Kroz investicije zarađujemo više, jača prihodovna strana, a ako kroz to možemo smanjiti deficit, onda mnoge od ovih mjera koje se odnose na rezanje ili na uvođenje novih poreza nisu potrebne . Ako se s investicijama ne uspije, i takve su mjere, naravno, potrebne - rekla je ministrica i dodala kako se mnogo toga može preuzeti od konkurentnih zemalja u našoj neposrednoj blizini.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Vlada zaista želi dovesti kuću u red'

Najavila je još dva sastanka s grupom investitora na kojima govore o poteškoćama na koje nailaze prilikom ulaganja u Hrvatsku.

Na pitanje koliko je zadovoljna radom Vlade, obzirom da je dug narastao na 67 posto BDP-a, Pusić je odgovorila da je zadovoljna jer je Vlada 'vrlo pošteno pristupila raščišćavanju svega što je bilo ispod tepiha , suočavanja sa stvarnom situacijom i problemima koji su trebali biti ranije riješeni'.

- Vlada je tome pristupila kao netko tko zaista želi kuću dovesti u red, a ne kao netko tko se samo bavi odnosima s javnošću i gleda kako će preko plota uhvatiti još jedan mandat - rekla je.

'Poreza na nekretnine u ovom mandatu neće biti'

Na pitanje o mogućnosti uvođenja poreza na nekretnine ministar Slavko Linić ne odustaje, Pusić je rekla kako u ovom mandatu tog poreza neće biti niti je planiran.

- Sve što će u sljedećem mandatu biti ovisi o tome hoćemo li uspjeti s investicijskom politikom, otvaranjem Hrvatske za investicije. Ako ostanemo tako komplicirani i teški, onda nije dobro. Ako uspijemo napraviti dramatično pozitivniju investicijsku klimu, onda imamo to kao proširenje baze za prihode - poručila je Pusić koja je u Rijeci s rektorom riječkog Sveučilišta Perom Lučinom potpisala Sporazum o suradnji u razvoju obrazovnih i znanstvenih programa.

Idi na 24sata

Komentari 151

  • brazzer 23.04.2014.

    Ne znam kako ozbiljno ovu yugopatsku vlast vise shvatiti? Slucajevi za promatranje.

  • liliana 23.04.2014.

    Premijer stalno priča koliki je naš dug,moj nije,ja nisam kune potrošila od tog novca.

  • liliana 23.04.2014.

    Zar to nije posao premijera,on spava.On je trebao pred dvije godine to napraviti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare