Obavijesti

News

Komentari 151

Najavila radikalne poteze: Ako uspijemo neće više biti rezova

Najavila radikalne poteze: Ako uspijemo neće više biti rezova
9

Pusić je rekla da je zadovoljna radom Vlade jer je 'pošteno pristupila raščišćavanju svega ispod tepiha'. Rekla je i da poreza na nekretnine u ovom mandatu neće biti

VIDEO

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica Vesna Pusić je u utorak, tijekom boravka u Rijeci, komentirala Vladin paket mjera do 2016. godine i rekla kako sve te mjere nemaju smisla bez agresivnog privlačenja investicija.

- Pokušat ćemo dogovoriti neke vrlo radikalne poteze koji će olakšati privlačenje investicija i Hrvatsku učiniti zanimljivijom. Kroz investicije zarađujemo više, jača prihodovna strana, a ako kroz to možemo smanjiti deficit, onda mnoge od ovih mjera koje se odnose na rezanje ili na uvođenje novih poreza nisu potrebne . Ako se s investicijama ne uspije, i takve su mjere, naravno, potrebne - rekla je ministrica i dodala kako se mnogo toga može preuzeti od konkurentnih zemalja u našoj neposrednoj blizini.

Pokretanje videa...

PIXSELL VIDEO

'Vlada zaista želi dovesti kuću u red'

Najavila je još dva sastanka s grupom investitora na kojima govore o poteškoćama na koje nailaze prilikom ulaganja u Hrvatsku.

Na pitanje koliko je zadovoljna radom Vlade, obzirom da je dug narastao na 67 posto BDP-a, Pusić je odgovorila da je zadovoljna jer je Vlada 'vrlo pošteno pristupila raščišćavanju svega što je bilo ispod tepiha , suočavanja sa stvarnom situacijom i problemima koji su trebali biti ranije riješeni'.

- Vlada je tome pristupila kao netko tko zaista želi kuću dovesti u red, a ne kao netko tko se samo bavi odnosima s javnošću i gleda kako će preko plota uhvatiti još jedan mandat - rekla je.

'Poreza na nekretnine u ovom mandatu neće biti'

Na pitanje o mogućnosti uvođenja poreza na nekretnine ministar Slavko Linić ne odustaje, Pusić je rekla kako u ovom mandatu tog poreza neće biti niti je planiran.

- Sve što će u sljedećem mandatu biti ovisi o tome hoćemo li uspjeti s investicijskom politikom, otvaranjem Hrvatske za investicije. Ako ostanemo tako komplicirani i teški, onda nije dobro. Ako uspijemo napraviti dramatično pozitivniju investicijsku klimu, onda imamo to kao proširenje baze za prihode - poručila je Pusić koja je u Rijeci s rektorom riječkog Sveučilišta Perom Lučinom potpisala Sporazum o suradnji u razvoju obrazovnih i znanstvenih programa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 151
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C