To je to što me zanima!

Najgore dosad: Vandali ponovo uništili spomenik braniteljima

Spomenik, odnosno njegov vječni plamen, vandali uništavaju već godinama, a ovaj put su na njega naslagali nekoliko koševa za smeće i zapalili ih
Vidi originalni članak

U sisačkom Parku dr. Franje Tuđmana ponovno je devastiran spomenik poginulim hrvatskim braniteljima, a incident se dogodio u noći sa subote na nedjelju, javlja Večernji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Spomenik, odnosno njegov vječni plamen, vandali uništavaju već godinama, a ovaj put su na njega naslagali nekoliko koševa za smeće i zapalili ih. Koševi su izgorjeli, a plamen se ugasio.

Policija traga za počiniteljima,a Ministarstvo branitelja je najoštrije osudilo "sramotan vandalski čin".

- Hrvatski branitelji su temelj hrvatskog društva, a naši poginuli vitezovi kamen temeljac hrvatske države. Njima u čast dižemo spomen-obilježja diljem Lijepe Naše, a u njihovu zaštitu dižemo glas i poručujemo – ne damo na hrvatske branitelje kao što oni nisu dali na Hrvatsku! Ministarstvo hrvatskih branitelja izražava zabrinutost zbog ovog vandalskog čina koji je, nažalost, jedan u nizu sramotnih napada na spomen-obilježja iz Domovinskog rata. Stoga pozivamo nadležne institucije da poduzmu sve kako bi se što prije otkrili i sankcionirali počinitelji ovog i sličnih vandalizama - navode u priopćenju. 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • riki666 29.10.2019.

    Nisu to vandali...???

  • gvagec 28.10.2019.

    Ja volim James Bonda on je za mene najveći heroj, on bi sigurno otkril tko to dela .........................

  • najiram 10 27.10.2019.

    partizani dolaze iz šume ćiniti grozote...moći je očekivati i mnogo gore stvari...

Komentiraj...
Vidi sve komentare