To je to što me zanima!

Najljepši bor iz Varaždina smo nagradili sa 500 kuna

Stizali su nam borovi iz svih krajeva Hrvatske, ali i Slovenije, BIH pa čak i Kanade. Među njima smo izabrali najljepši. Nagradu je osvojila Andreja
Vidi originalni članak

Iza nas je Božić, jedan od najvećih kršćanskih blagdana. Drvca su davno okićena, a darove ispod njih već smo otvorili. Upravo su drvca najprepoznatljiviji simbol Božića. Iako je običaj kićenja vrlo star, u Hrvatskoj se pojavio tek sredinom 19. stoljeća i to najviše zbog utjecaja njemačke tradicije. Prvo su se kitila bjelogorična stabla, a poslije zimzelena. Najčešće su ih kitila djeca i to voćem, poput jabuka, šljiva ili krušaka, te raznim slasticama. Poslije su se za ukrašavanje koristili ukrasi od papira te razne niti. U modu su s vremenom polako ulazili pozlaćeni orasi i lješnaci te svijeće koje simbiliziraju nadu i božanstvo. Danas se borovi i jelke ukrašavaju različitim ukrasima, a ispod drvca obavezno moraju biti jaslice.
Naši čitatelji su nam marljivo slali svoje jelke i borove iz svih dijelova Hrvatske pa čak i iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Kanade. Među njima smo izabrali najljepši bor. Sa 500 kuna odlučili smo nagraditi našu čitateljicu Andreju Matičić iz Varaždina.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • santea 30.12.2008.

    ajme bor je užas ima puno ljepših borova!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • alo_mačko 30.12.2008.

    ovo je neka za*ebancija!

  • ANDY T 29.12.2008.

    meni ima ovdje puno ljepših boreva ovaj mi je tak . baš me zanima što se je ocijenivalo da bi se dobila nagrada, jer mi ovaj baš i nije za prvu nagradu!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare