To je to što me zanima!

Najmanja beba: Maloj Luciji se kroz kožu vidjelo srce

Lucija Šimetić (1) iz Vinkovaca rodila se u svibnju prošle godine kao najmanja beba u Hrvatskoj. Djevojčica je bila toliko mala da je stala na dlan
Vidi originalni članak

Nikad nisam razmišljala o tome s koliko je grama rođena najmanja beba u Hrvatskoj, a onda sam otkrila da bi to mogla biti upravo moja Lucija. Ona je rođena u 25. tjednu trudnoće sa samo 650 grama i 31 centimetar. Bila je toliko mala da je stala na dlan, prisjeća se Kata Šimetić (34) iz Ivankova kraj Vinkovaca. U svibnju prošle godine rodila je kćerkicu Luciju, svoje treće dijete, nakon što joj je iznenada otišla plodna voda. Bilo je prerano za porođaj pa su joj liječnici u trbuh davali injekcije za ubrzan razvoj djetetovih pluća. Dva dana poslije rodila je carskim rezom.
- Suprugu i meni bio je šok vidjeti tako malu bebu. Bila je u inkubatoru i na respiratoru. Rukica joj je bila velika kao moj nokat, a kroz kožu joj se vidjelo srce. Niti jedan organ u tijelu joj nije bio zreo, ali se nije dala. Kad je dosegla kilažu od 1300 grama operirali su joj srce, a potom i oči. Stalno je imala infekcije. Liječnici nisu željeli ništa prognozirati, ali što je više vremena prolazilo, sve više su je nazivali čudom - kaže Kata Šimetić.
Lucija sad teži šest kilograma, baš kao i nedavno rođena beba div iz Pakraca. Dobro vidi i čuje, što je inače najčešći hendikep kod prerano rođene djece. Nedavno je napravila i prve korake te počela pričati.



BILA JE PONOS HRVATSKE

Magdalena Rubes rodila se u 27 tjednu trudnoće. Bila je duga 31 centimetar i teška 660 grama. Nakon rođenja izgubila je na kilaži i pala na 580 grama.

NAJVEĆA BEBA U HRVATSKOJ
Dario Tobijaš iz Pakraca rodio se 15. lipnja. Imao je 6280 grama i bio dugačak 56 centimetara. Odmah po rođenju nosio je odjeću za tromjesečne bebe.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Domo_1 09.05.2012.

    ljudi ja sam brat od lucije puno vam hvala na ugodnim komentarima :DD ovo za usi i socijalnu skrb ne zelim komentirat ..aahhahaa na ovim slikama tu je vec i narasla imali smo kad je bila jako,jako mala ali su se zagubile ..jos jednom velika hvala :DD

  • SunTzu 20.06.2010.

    najmanja beba s najvecim usima!! hahahahha

  • ledena 666 20.06.2010.

    mali borac! Bravo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare