To je to što me zanima!

Najmlađa žrtva korone u Crnoj Gori: Milici je bilo tek 19 godina

Milica je prije nekoliko godina ostala bez oca, majka joj je preminula od virusa samo 20 dana prije nje, a maloljetni brat Veselin sada je ostao bez ikoga
Vidi originalni članak

Milica (19) je najmlađe žrtva korone u Crnoj Gori. Preminula je u srijedu u ranim jutarnjim satima u Kliničkom centru Crne Gore, prenosi Telegraf.

- Pacijentica je pozitivna na virus od 29. kolovoza, a u nikšićku bolnicu primljena je 3. rujna. Samo dan kasnije, pacijentica je prevezena u Klinički centar Crne Gore, gdje je odmah dobila monoklonska antitijela koja se koriste u ranoj fazi liječenja covid infekcije. Nakon nekoliko dana pacijentica je bila stabilnija i na neinvazivnoj ventilaciji s koje je uklonjena 17. rujna i sljedećih 25 dana provela je na kisiku - priopćili su iz bolnice.

Milica je umrla od srčanog zastoja. Nakratko su je uspjeli reanimirati, međutim ponovo je došlo do zastoja i preminula je.

MARKO ŽIVIĆ Srpski glumac u teškom stanju zbog korone: 'Liječnici mu se bore za život, stanje je loše'

- Ova pacijentica je bila necijepljena, zbog čega još jednom molimo sve građane da cijepljenjem ojačaju imunitet. Već smo mnogo puta upozoravali da mladost nije obrana od Delta soja koronavirusa jer osim respiratornog trakta, uzrokuje smrtonosna oštećenja krvnih žila i srca - poručili su iz bolnice.

Milica je prije nekoliko godina ostala bez oca, majka joj je preminula od virusa samo 20 dana prije nje, a maloljetni brat Veselin sada je ostao bez ikoga.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Au🤦🏻♂Logike 13.10.2021.

    Opasna ta monoklonska antitijela, šta kaže obdukcija?

  • raven1 13.10.2021.

    jadni dječak...sam na svijetu, a tek je stupio u život...neće mu biti lako.

  • Radmila Vujasinović 13.10.2021.

    Slab emonitet može bit i genecki

Komentiraj...
Vidi sve komentare