To je to što me zanima!

Najmlađi dječak kojem su kod nas presadili bubreg

Mihaelu (5) su liječnici s KBC-a Zagreb presadili bubreg. Liječnici kažu da je to golem uspjeh te da će otvoriti put transplantaciji kod još mlađe djece
Vidi originalni članak

Liječnici su u petak Mihaelu K.(5) transplantirali bubreg i on je postao prvo tako maleno dijete kojemu su kod nas presadili bubreg. Ivan Malčić s KBC-a Zagreb kaže da je to golem uspjeh jer su spustili granicu transplantacije i otvorili put transplantaciji kod još mlađe djece. Dječakova majka Elizabeta za Večernji list je rekla da lebdi od sreće, te da je zahvalna liječnicima jer njezin anđeo živi. Mihael se rodio s anomalijom koju nazivaju valvula stražnje uretre što ometa normalan protok mokraće, pa mu se ni u maternici bubrezi nisu normalno razvili. Valvulu su mu operirali dok je bio beba, ali bubrezi su ostali oštećeni. On je pune četiri godine bio ovisan o dijalizi, a prije četiri mjeseca mu se razvila upala trbušne šupljine zbog dugotrajne dijalize.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • gđa78 28.07.2010.

    jako lijepa vijest..anđele neka ti dani od sada budu ljepši,a pohvala i doktorima koji su radili operaciju-velika hvala da još ima nekog kom je bitan ljudski život..

  • aura 28.07.2010.

    Velika pusa, dobar oporavak i puno sreće maleni. Mama, drži se i vjeruj da će sve proći OK

  • joze makarska 2 28.07.2010.

    maleni drzi se !

Komentiraj...
Vidi sve komentare