To je to što me zanima!

Najmlađi roditelji: "Jedva čekamo da bebe dođu kući"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
DJED JE BIRAO IMENA: Najmlađa majka blizanki u Hrvatskoj R. A. (14) došla je kući. Bebe su još u bolnici. Dočekali su je ponosni otac i djed Agan...
Vidi originalni članak

Presretna sam i ponosna. Ne znam puno o djeci jer ipak je ovo prvi put da sam ih dobila, ali svekrva će me sve naučiti, rekla je R. A. (14), najmlađa mama u Hrvatskoj, koja je u ponedjeljak u bolnici Merkur rodila blizanke. Kući, na zagrebački Žitnjak, došla je već u srijedu, a djevojčice će još nekoliko dana morati ostati u bolnici da malo ojačaju.
- Porod je prošao mirno. Tijekom trudnoće me boljelo jer sam imala lažne trudove, ali nisam imala mučnine - nastavila je R. A.
Mladi otac D. H. (16) nakon poroda morao je na razgovor u policijsku postaju.
- Stavili su mi lisice kao da sam kriminalac. Umjesto da slavim što sam dobio bebe, ja sam bio zatvoren. Volim svoju ženu i trudnoću smo planirali. Bilo mi je svejedno hoću li dobiti curice ili dečke, samo da su zdravi. Pazit ćemo jako na njih, kaže otac.
Imena za djevojčice izabrao je djed Agan Hrustić (37), otac 16-godišnjaka. Agan sada priprema i veliko obiteljsko slavlje.
- Htio bih da se zovu Adelisa i Adela. Kad dođu kući, pit ćemo i jesti koliko ćemo imati mogućnosti za to. Živimo skromno, ali djeci ništa neće nedostajati. Planiram kupiti nove krevetiće za unučice. Romi se rano žene i imaju djecu. To je tradicija i nećemo odustati od nje - objasnio je te rekao kako je i njegova supruga Malkija (35) rodila sa 13. Nasmiješena, tvrdi da joj nije bilo teško.
- Redovno smo je vodili na preglede ginekologu. Unuke ću ja čuvati dok snaha sazrije jer ne može sve sama. Naučit ću je kako da presvlači, hrani i kupa djecu - rekla je baka.
Roditelji majke žive u Bosni i posjetit će je za koji mjesec zbog financijskih poteškoća.




BAKA I DJED ĆE BITI SKRBNICI ZA BLIZANKE

Agan Hrustić, djed blizanki, kaže da ako će morati zbog zakona, on i supruga će posvojiti blizanke. Tvrdi da im socijalna pomoć ne treba. Oni sakupljaju željezo i tako zarađuju novac kojim uspijevaju preživjeti.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Musiq soul 28.03.2009.

    Audrey, nije mi bila namjera uvrijediti Bosance, ali realno gledajuci bolje je Vama u Hrvatskoj nego nama Hrvatima. A sto se tice dvojnih drzavljanstava, da nije bilo rata i Tudmanove politike, iskreno, koliko bi Bosanaca imalo pravo i na Hrvatsko drzavljanstvo? Uostalom, na velikoj vecini celnih pozicija u Hrvatskoj su Bosanci (i/ili Hercegovci). A oni pak kao klan dovuku jos svojih. Vjeruj mi, i mi Hrvati smo obrazovani i sposobni voditi firme, organizacije, drzavu...ali smotano prepustamo to svakome. To je greska naseg mentaliteta, a i dosta nas je prodanih dusa. Ja sam za suzivot ljudi razlicitih korijena, kultura i vjera, ali od rata vise cujem po cesti \"Dođ\' vamo! Viđe seke! Đe si rođo!\" nego domaca narijecja, \"Ča to delaš?\" A da ne govorim o muzici, tj. melosu koji nam je \"importiran\" s tih podrucja. Zar da mi u skoli uciteljica hrvatskog uci dijete da ga/ju boli \"stomak\", ili da je tanjur i \"tanjir\"? Ponekad se osjecam kao stranac u vlastitoj zemlji.

  • audrey 28.03.2009.

    Zasto ti mislis musiq soul da je manjinama tj. konkretno Bosancima dozvoljeno sve??? E draga moja,ja sam Bosanka s dvojnim drzavljanstvom,sa mjestom prebivalista u Hrvatskoj....i uredno placem i porez i postujem zakon i sve sto treba......ja se slazem da ima dosta nih koji to ne rade i samo gledaju kako ce koga zafrkati....ali kad je drzava u banani kako rece nas dragi premijer.....moze raditi ko sta hoce....pa tako i romi maloljetni radjati djecu !!!!

  • marin.0202 27.03.2009.

    Tko ce drugi nego cigani a porezni obveznici budale placajmo za njih. Ma zatvoriti ih treba u psihicke ustanove

Komentiraj...
Vidi sve komentare