To je to što me zanima!

Najomraženijeg čovjeka uhitili su zbog prijevare s dionicama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Martin Shkreli na čelu je tvrtke Turing Pharmaceuticals koja je otkupila prava na lijek Daraprim i povisila mu cijenu s 13,50 dolara po tableti na 750 dolara
Vidi originalni članak

Jedan od najomraženijih ljudi na svijetu, Martin Shkreli uhićen je zbog prijevare vezane uz jednu od tvrtki koju je osnovao.

Tužiteljstvo ga tereti da je ilegalno preuzeo dionice tvrtke Retrophin Inc., koju je osnovao 2011. godine, te ih koristio za otplaćivanje dugova vezanih za drugi posao .  Shkreli je izbačen iz tvrtke gdje je bio jedan od izvršnih direktora. Odbor tog poduzeća na kraju je podnio i tužbu protiv njega, piše Bloomberg.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Neslavnu titulu najomraženijeg čovjeka na svijetu Shkreli je stekao nakon što je otkupio prava na lijek za AIDS i povećao mu cijenu za 5500 posto.

Shkreli je sin Hrvatice i Albanca, a na čelu je tvrtke Turing Pharmaceuticals koja je otkupila prava na lijek Daraprim i povisila mu cijenu s 13,50 dolara po tableti na 750 dolara. Shkreli je svoj potez pravdao time što se lijekom ne koristi puno ljudi, a profit je namjeravao uložiti u istraživanje novih lijekova.

U isto vrijeme konkurentska je tvrtka na tržište izbacila svoj lijek protiv AIDS-a koji pacijente po dozi stoji manje od dolara. Sve to dogodilo se u rujnu, a danas Turing Pharmaceuticals bilježi milijunske gubitke. Tvrtka je prijavila gubitak od 14,6 milijuna američkih dolara i to samo od srpnja do listopada ove godine. U cijeloj je godini, pak, izgubila gotovo 28 milijuna dolara.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Freeman80 18.12.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Shenanigans 17.12.2015.

    Ode Bakljava Boy u slammer

  • zagreb96 17.12.2015.

    izgleda ko damir iz lzn

Komentiraj...
Vidi sve komentare