To je to što me zanima!

Najstariji aligator na svijetu Mujo morao na hitnu operaciju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Amputirali mu šapu: Aligatora su 1937. iz Njemačke doveli u Beograd. Preživio je i bombardiranje u II. svjetskom ratu. Mujo je još na antibioticima, ali se oporavlja
Vidi originalni članak

Aligatoru Muji iz beogradskog zoološkog vrta veterinari su trebali amputirati šapu prednje desne noge zbog gangrene, jer bi u protivnom uginuo. Mujo ima oko 75 godina i najstariji je aligator na svijetu, javlja Blic

Aligator je težak oko 200 kilograma, a veterinari su ga vezali te su ga čak tri sata operirali. 

- Zaposlenik ZOO-a koji Muju hrani primijetio je kako s njim nešto nije u redu te nas je pozvao - rekao je direktor zoološkog vrta u Beogradu, Vuk Bojović. Dodaje kako su odmah pozvali najbolje veterinare da Muju što prije izliječe. 

- Imali smo problema jer je bio praznik i nismo imali lijekova, a operacija je bila hitna. Pazili smo da Muji ne uništimo ni milimetar zdravog tkiva - rekao je veterinar Srećko Radoičić.

Veterinari aligatora nisu potpuno uspavali jer je prestar. Još je na antibioticima, ali više nije u životnoj opasnosti. Aligatora Muju su iz Njemačke dovezli u Srbiju 1937. godine, a jedan je od rijetkih stanovnika zoološkog vrta koji je preživio bombardiranje u II. svjetskom ratu.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • StjepanOstoja 24.02.2012.

    Jel išao na hadž?

  • abava 24.02.2012.

    Je li Haso dao krv?

  • nefer 24.02.2012.

    najstariji gator ali misli se u ZOO... u divljini ima i starijih

Komentiraj...
Vidi sve komentare