To je to što me zanima!

Najstariji golman: Nije mi problem bacati se po travi

Roko Šimunić (57) branio je za Bibinje umjesto sina koji je imao tri žuta kartona. Svi u obitelji su golmani. Rođak mu je golman Žankarlo Šimunić
Vidi originalni članak

Bibinjac Roko Šimunić (57) nakon 20 godina ponovno je profesionalno stao na gol NK Bibinje u nedjeljnoj utakmici protiv NK Vrčevo. Vjerojatno najstariji hrvatski vratar na golu je zamijenio sina Tomu, koji nije mogao igrati zbog tri žuta kartona. Pričuvni vratar je bio bolestan, pa je odluka kluba pala na barba Roka. Razmišljali su i o 16-godišnjem kadetu, ali su zaključili kako bi Rokovo iskustvo moglo pomoći mladom sastavu.
- Mislim da sam im pomogao. Nije mi bio problem bacati se na travu. Osjećam se odlično jer sam cijeli život u sportu - kaže Roko.
Trenutačno je povjerenik Katoličke lige u Zadru, a nekad je bio i savezni nogometni sudac i kontrolor. Dok je bio mlad za njega se zanimao prvoligaš Maribor, igrao je za Zadar i Bagat, ali ga srce ipak najviše vuče Bibinju.
- Svi u obitelji smo golmani. Ja, sin Tome, a rođak Žankarlo Šimunić branio je u Varteksu. Nadam se da će i moj 17-mjesečni unuk Roko našim stopama - kaže Roko Šimunić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • buca00 27.10.2009.

    jel ovo jedini stariji hrvat koji ne pati od osteoporoze?

  • casio 27.10.2009.

    Profesionalno? Novinaru daj malo razmisli šta pišeš.

Komentiraj...
Vidi sve komentare