To je to što me zanima!

Najveći pad od 2010. godine: BDP realno pao za 2,2 posto

Prema podacima koje je objavio Državni zavod za statistiku realni pad bruto domaćeg proizvoda je za 0,1 posto veći od prvih procjena objavljenih u kolovozu
Vidi originalni članak

Hrvatski BDP je u drugom tromjesečju realno pao za 2,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku. Krajem kolovoza procjene Zavoda bile su nešto manje, odnosno 2,1 posto. To je najveći pad nakon drugog tromjesečja 2010. godine kada je BDP pao za tri posto. 

Pad je zabilježen u svim komponentama BDP-a, među kojima prednjače izdaci za potrošnju kućanstava i to za 3,4 posto. Prema objavljenim podacima, pad izvoza manji je od pada uvoza. 

Pad bilježe i bruto investicije u fiksni kapital za 5,9 posto, dok je u prvom tromjesečju bilježen pad od 2,8 posto. Pad BDP-a zabilježen je i u financijskim i djelatnosti osiguranja i to za 2,0 posto kao i u djelatnosti informacije i komunikacije za 1,9 posto. Realni rast zabilježen je u uslužnim djelatnostima za 1,6 posto, a u stručnim, znanstvenim, tehničkim, administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima te javnoj upravi i obrani, obrazovanju, djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi za po 1,4 posto. U poslovanju nekretninama zabilježen je rast od 0,5 posto. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Nazgull 23.09.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Nazgull 23.09.2012.

    Tražite dodatnu zaradu? Mislim da je ovo najbolji način da zaradite online! http://ptconlinezarada.blogspot.com/

  • dobermanka 21.09.2012.

    i šta će sad gospoda vladajuća reći?? ništa pametno!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare