To je to što me zanima!

Nakon 11 godina mraka, ponovno je progledala

Ana Barjaktarić (84) 1996. potpuno je oslijepila, a nakon što su joj 13. prosinca 2007. godine presadili rožnicu, prvi je put vidjela praunuke
Vidi originalni članak

Od svoje 35. godine Ana Barjaktarić (84) iz Orahovice imala je problema s vidom. Prije 11 godina oslijepila je na oba oka. No živeći u mraku, starica nije klonula. Dan bi počinjala i završavala molitvom sv. Luciji, zaštitnici vida. A baš 13. prosinca, na Svetu Luciju, oko 2 sata ujutro transplantacijski tim KB-a Sestara milosrdnica u Zagrebu, na čelu s dr. Deanom Šarićem, uspješno je završio trosatnu operaciju presađivanja rožnice.
– Žene moje, pa ja vidim. Svaku boju sam prepoznala, a žene s kojima sam bila u sobi plakale su od sreće sa mnom. Najstrašnije mi je bilo kad sam kod jedne žene u sobi u naručju vidjela bebu bez oka. Dr. Šarić me je upozorio da sljedećih mjeseci pazim da se ne izlažem prevelikim naporima i da čuvam oči - ispričala nam je starica Ana ističući da su joj dr. Šarić i sv. Lucija darovali vid.
- Unuk Siniša jako mi je ostario, a unuk Tonino je porastao. Praunuci su me grlili i vikali: 'Baka vidi, baka vidi’ - kaže Ana Barjaktarić.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Astro2008 31.12.2007.

    Kao da je bitno jel progledala zbog boga ili doktora, važno da baka ponovo vidi. Go bako Go!

  • Snow White 31.12.2007.

    sad je ona uspjela u novine jer je progledala zahvaljujuci tome sta se svaki dan molila dok je bila slijepa... i onak usput, bila je na operaciji...

  • Elio 31.12.2007.

    svaka čast timu i čestitke baki

Komentiraj...
Vidi sve komentare