To je to što me zanima!

Nakon 22 godine razriješili su ubojstvo starca kod Karlovca

Osumnjičeni zapovjednik je naredio ubojstvo zarobljenog civila (83), a nakon čega ga je 56-godišnji pripadnik njegovog voda pucanjem iz vatrenog oružja usmrtio
Vidi originalni članak

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji sa županijskim državnim odvjetništvima u Karlovcu i Rijeci proveli su i dovršili opsežno kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva počinjeno na štetu 83-godišnjaka, a koje je počinjeno točno neutvrđenog dana početkom listopada 1991. godine u mjestu Kablar kod Karlovca, objavila je u petak PU karlovačka.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem 58-godišnjak je osumnjičen da je u svojstvu zapovjednika voda čete teritorijalne obrane tzv. SAO Krajine na tada privremeno okupiranom području Karlovačke županije naredio ubojstvo zarobljenog 83-godišnjeg civila, a nakon čega ga je 56-godišnji pripadnik njegovog voda pucanjem iz vatrenog oružja i usmrtio - objavila je PU karlovačka. 

Zbog sumnje da su 58-godišnjak i 56-godišnjak počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva protiv njih je Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci proslijeđeno posebno izvješće. Muškarac (58) je uhićen 9. listopada i predan pritvorskom nadzorniku, a zatim doveden i na Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci. Muškarac (56) je nedostupan državnim tijelima i za njim je raspisana potraga.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • sestro 13.10.2013.

    bivši pripadnik jna i član pusićevog hns.a.

  • pokojni predsjednik 12.10.2013.

    pa zovu se stevo i jovo pa skrivaju ka naši ažurni u rješavanju ratnih zločina a nije važna nacionalnost

  • meryy 12.10.2013.

    ma zašto nedate ime pa neka se zna istina o svemu????

Komentiraj...
Vidi sve komentare