To je to što me zanima!

Nakon 27 godina saveza s SAD-om Plenki se okreće Parizu. Amerikanci su, jasno, bijesni

NOVI EXPRESS Analiza vjerojatnih posljedica golemog strateškog zaokreta hrvatskog premijera i formiranja novoga geopolitičkog saveza s Parizom bez šire rasprave
Vidi originalni članak

Predsjednik Zoran Milanović ovaj put nije mogao biti izravniji. Premijer Plenković, tvrdi Milanović, već sad “razmišlja kako da se parkira u Bruxelles” i sve što radi, radi s tim ciljem. “Svaki potez, gesta, grimasa, kupovina aviona usmjereni su tome”, rekao je predsjednik Milanović izravno optuživši premijera da kupovinom francuskih aviona Rafale zapravo kupuje i visoku političku poziciju u Bruxellesu za sebe, nazivajući to “privatizacijom hrvatske države” i “privatlukom jedne stranke”. Milanović pritom precizira i o kojoj je funkciji riječ, tvrdeći da Plenković želi postati visoki europski predstavnik za vanjsku i sigurnosnu politiku, a riječ je o jednoj od nekoliko najviših i najutjecajnijih pozicija u Europskoj uniji, koju trenutačno, i to ne osobito uspješno, zauzima španjolski socijalist Josep Borrell.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 7

  • TAJGER POOMPS 28.11.2021.

    Imamo sreće što smo pod okriljem NATO-a. Na balkanu će još biti svega.

  • 28.11.2021.

    Floskule!Ameri su odobrili deal! Ipak su Francuzi sila! 🙃

  • NightFury 28.11.2021.

    Sigurno.Amerikanci nemaju pojma ni šta se dešava izvan SAD-a. Zadnje vijesti o Hrvatskoj u američkim mainstream medjima su bile u vezi zemljotresa,onoj ženi koja je nađena dezorijetirana na moru bez osobne,one afganske curice koju je vlak udario i u vezi prosvijeda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare