To je to što me zanima!

Nakon 88 kilometara hodnje od Udbine do Knina, uručili su diplome polaznicima obuke

Nakon završne, 88 kilometara duge hodnje od Udbine do Knina, polaznicima 6. naraštaja obuke za razvoj vođa Središta za razvoj vođa “Marko Babić” u srijedu su na Kninskoj tvrđavi uručene značke i diplome
Vidi originalni članak

A čestitao im je i ministar obrane Mario Banožić.

Najboljim polaznikom 6. naraštaja proglašen je desetnik Matija Petrović koji je nagrađen samokresom HS, s posvetom načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Svečanoj završnoj ceremoniji u Kninu nazočili su zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” brigadni general Željko Ljubas, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Dražen Ressler i drugi, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Na uspješno završenoj obuci polaznicima je čestitao general-pukovnik Šerić i zahvalio je instruktorima što su polaznike profesionalno i posvećeno vodili kroz zahtjevnu obuku.

ZBOG STANJA U UKRAJINI Opet vojni rok? Ne služi se od 2008., razmatrala se i obuka koja traje tek nekoliko tjedana

„Završen je ciklus obuke kojim smo dobili još jednu generaciju vođa na nižim taktičkim razinama vođenja i zapovijedanja. To je prilika za podsjetiti se kako je vrhunski obučen i osposobljen vojnik, dočasnik i časnik najvažniji čimbenik razvoja sposobnosti Hrvatske vojske," istaknuo je general Šerić

„Nametnite svoje stavove vašim zapovjednicima i ustrajte na tome, ne bojte se pogriješiti i prihvatiti rizik. Vaša zadaća je graditi uvjete u kojima će se prepoznati i stvarati nove vođe“, dodao je.

Zapovjednik ZOD-a brigadni general Ljubas polaznicima obuke čestitao je na odvažnosti i ustrajnosti te profesionalnosti pripadnika Središta naglasivši kako ono ima zadaću stvoriti kompetentne, odlučne, visokomotivirane vođe taktičke razine. Vođe s domoljubnim duhom i izgrađenim profesionalnim i etičkim osobnostima koji će biti primjer podređenima i oslonac nadređenima u provedbi zadaća.

AVIONI OPET ZAPELI Blokada! Amerikanci nam još nisu dali sve dozvole za svoju opremu s francuskih aviona

“Čast je i teret nositi značku s imenom vukovarskog heroja pukovnika Marka Babića, a privilegija je crpiti inspiraciju iz njegovih herojskih djela, kao i iskustva branitelja iz Domovinskog rata. To su temelji na kojima gradimo budućnost”, poručio je polaznicima.

Instruktor nadnarednik Hrvoje Čavić, jedan od trojice koji su polaznike pratili na hodnji i ujedno polaznik prve pilot obuke, kazao je kako je ova hodnja važna jer predstavlja završni ispit.

“Svi polaznici ovdje dolaze dragovoljno i ovo im velika je čast i sve teškoće se zaborave”, kazao je.

MORH: Počela je specijalistička vojna obuka zrakoplovnih tehničara

Dvodnevna 34 satna hodnja 50 polaznika, među kojima je i pet žena, bila je vrhunac zahtjevne šest tjedana duge obuke koja je počela 25. travnja, a kojoj je pristupilo 60 polaznika. Novost u obuci su i sadržaji na situacijskom poligonu koje je ovaj naraštaj prvi koristio. Od 2019. do danas obuku je uspješno završilo 269 polaznika, stoji u priopćenju MORH-a.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare