To je to što me zanima!

Nakon duge i teške bolesti: U 63. godini preminuo Jure Radić

Jure Radić je dulje vrijeme bolovao od karcinoma želuca. Bio je jedan od najbližih suradnika prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđman. Sprovod će biti u utorak u Baškoj Vodi
Vidi originalni članak

Doktor Jure Radić (63) jedan od najbližih suradnika prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, umro je noćas u Baškoj Vodi. Radić je dulje vrijeme bolovao od karcinoma želuca, rekli su nam prijatelji pokojnog Radića.

Jure Radić bio je predstojnik Ureda predsjednika Republike, sveučilišni profesor, ministar obnove i razvitka, predsjednik uprave IGH.

U listopadu 1993. godine na Drugom Općem saboru HDZ-a Franjo Tuđman prijedlozima desne struje suprotstavlja svog kandidata za glavnog tajnika stranke - Juru Radića, obrazlažući to riječima: Radić je za središnju politiku, temeljenu na kontinuitetu djelovanja stranke, ali i načelima kršćanske demokracije.

Nakon toga Radić je izabran većinom glasova. Novi Maslenički most njegov je najpoznatiji, ali i najosporavaniji doseg.

U socijalističkoj Jugoslaviji odlikovan je Ordenom rada, a u Republici Hrvatskoj nositelj je  Spomenice Domovinskog rata

Pogreb Jure Radića bit će u utorak u Baškoj Vodi.

Idi na 24sata

Komentari 316

  • 11.09.2016.

    Nesekiraj se Jure,pamtit ćemo te kad god puhne burica

  • papaurban 11.09.2016.

    Pitam se pitam..kako li nam je Mudrinić...ne bili nas i on..razveselio!!

  • stbbb 11.09.2016.

    Lipo su donijeli zakon o obnovi kuca ja sam kao hrv.branitelj ostao bez sela moj sad pok. otac bez svoje ocevine jer nismo imali osobnu a kucu ispada sami zapalili u ratu.Sramota sta su ucinili ne samo meni nego i slicnima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare