To je to što me zanima!

Nakon Marića novi ministar bavit će se i porezima, Hrvatima od toga ide pjena na usta

Zdravko Marić postao je ministar kad se Hrvatska jedva iskobeljala iz ekonomske razvaline. Analiziramo što nam je ostavio u nasljeđe
Vidi originalni članak

Odlazak Zdravka Marića idealan je moment da podvučemo crtu i zbrojimo rezultate mandata ministra čiji su objektivno najmjerljiviji, odnosno da usporedimo stanje javnih financija s kojim se susreo kad je prvi put zasjeo u tu vruću fotelju, 2016. godine, te stanje koje nam je ostavio u nasljeđe. U europskom kontekstu, a posebice u vremenima recesija, ministri financija mogu postati i političke superzvijezde, poput Yannisa Varoufakisa ili Wolfganga Schäublea, te svojom doktrinom odrediti ekonomski put ne samo svoje zemlje nego i ostatka Europe. Sudeći prema relativno blagim komentarima oporbe i hvali poslovnog svijeta, nije moguće oteti se dojmu da je onim što je Marić učinio velika većina dionika zadovoljena. Zli jezici rekli bi i da je takav sentiment očekivan s obzirom na niske standarde isporuke rezultata političara, na koje se javnost naviknula. Ipak, određen kurativni efekt na hrvatske javne financije Marić je imao, posebice ako uzmemo u obzir to da je podrška od premijera u većini vremena bila u najboljem slučaju vrlo mlaka.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Luna777 10.07.2022.

    Jedino što još niste oporezovali je porez na nekretnine. Krenite sa time. Naravno ne onima koji imaju jedan stan ili jednu kuću, ali sve preko toga se treba oporezovati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare