To je to što me zanima!

Nakon mjesec dana počeli su izvlačiti 500 tona tešku jahtu

Za ovaj poduhvat iz Palerma je remorkerom 'Megra dotegljena megadizalica 'Taklifit-7', budući da u Hrvatskoj ne postoji ni jedna koja bi mogla podizati tako velike brodove
Vidi originalni članak

U Šibenskom Remontnom brodogradilištu NCP u ponedjeljak ujutro započela je operacija podizanja 500 tona teške jahte Bella Anna koja je 20. siječnja isklizla s navoza. Za ovaj poduhvat iz Palerma je remorkerom 'Megra dotegljena megadizalica 'Taklifit-7', budući da u Hrvatskoj ne postoji ni jedna koja bi mogla podizati tako velike brodove.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ugovor koji imamo s našim klijentima zabranjuje nam bilo kakve izjave za medije. Od NCP-a ništa nećete saznati dok traje operacija - rekao nam je direktor NCP-a Roko Vuletić. Neslužbeno se doznaje da će jahtu podignuti uz pomoć dvije kopnene i jedne morske dizalice. Skupocjena jahta isklizla kada se pokvario brodski lift kojim je velika jahta trebala biti izvučena na suhi vez. Kada se to dogodilo, nije bilo ozlijeđenih niti je napraljena šteta na jahti. No, na samom sinkro-liftu šteta je oko milijun kuna, a cijena angažiranja dizalice 'Taklifit-7' također se mjeri u milijunima.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Otorinac 27.02.2017.

    moćan stroj

Komentiraj...
Vidi sve komentare