To je to što me zanima!

Nakon očitovanja DIP-a: HRT otkazao izborno sučeljavanje

DIP smatra da je HRT-ovo 'tumačenje kriterija odabira sudionika suviše arbitrarno'; te da bi se time 'utjecalo na stvaranje javnoga mnijenja u korist nekih sudionika
Vidi originalni članak

Hrvatska radiotelevizija odlučila je otkazati televizijsko izborno sučeljavanje najavljeno za petak. Razlog je očitovanje Državnoga izbornog povjerenstva u kojemu stoji da je HRT-ovo 'tumačenje kriterija odabira sudionika suviše arbitrarno'; te da bi se time 'utjecalo na stvaranje javnoga mnijenja u korist nekih sudionika izbora', javio je HRT.

- Hrvatska radiotelevizija poštuje tu odluku Državnoga izbornog povjerenstva, ali smatra da se njome dovela u pitanje samostalnost uredničkih odluka te zakonom i pravilima zajamčena neovisnost javnoga servisa. Ovom odlukom Hrvatska radiotelevizija nedvosmisleno poručuje javnosti i svim sudionicima izbornoga postupka da ne pristaje biti iskorištena u izbornoj kampanji - izjavila je voditeljica Informativnog medijskog servisa HRT-a Lamija Alečković.

Hrvatska radiotelevizija na sučeljavanje je, na temelju istraživanja javnoga mnijenja i uredničke procjene, pozvala predstavnike pet stranaka, koalicija i neovisnih lista za koje je procijenila da bi nakon izbora mogle biti važne u oblikovanju Vlade.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • du-tat 06.11.2015.

    Male stranke koje nisu imale priliku predstsviti se građanima trebale su dobiti tu priliku. Tim više što u našoj zemlji ima toliko stranaka. Čemu onda dozvoljavati im da se kao takve registriraju kada im se ne daje ista ili bar ista šansa. I to je demokracija.

  • Gordana Firšt 06.11.2015.

    Da je za ovo ne sučeljavanje kriv HDZ- danas ne bi ni u jednim novinama bilo mjesta za bilo kakvu temu nego o krivnji HDZ-a. Ovako znamo tko je krivac. SDP naravno, koji kontrolira sve i svakoga.

  • Indigo78 06.11.2015.

    Pa zar je to nekome iznenađujuće što je DIP ustvrdio?

Komentiraj...
Vidi sve komentare