To je to što me zanima!

Nakon policijske "obrade" mladić (22) klinički mrtav!

Bjelovar: Josipa Matića (22) policajac je laktom udario u glavu. Pao je na rubnik. Zadobio je izljev krvi u mozak i teška oštećenja. Neće se oporaviti
Vidi originalni članak

Gotovo je, praktički je mrtav, drže ga na aparatima samo zbog doniranja organa, javio je u četvrtak Luka Matić obitelji u selo Brezovac kraj Bjelovara. Bio je uz sina Josipa (22) na KBC-u Rebro. Josipa su iz bjelovarske bolnice u Zagreb prebacili na Badnjak. Noć prije završio je u komi. Laktom u glavu udario ga je u Bjelovaru interventni policajac Danijel Fištrović Fiki.
- S bratom blizancem Josipom i prijateljem Alenom Remenarom u subotu sam obilazio kafiće. Oko dva poslije ponoći presrela nas je interventna policija. Četvorica su nas izvukla iz auta i počela tući. Policajac Fiki udario je Josipa laktom u glavu. Lupio je glavom u auto, a zatim u rubnik - u šoku, kroz suze, prepričavao nam je Stjepan Matić (22), Josipov brat blizanac.
- Digli su ga kao staru kantu i ubacili ga u kombi. Iz kombija smo čuli: 'Zovite Hitnu pomoć, pogledaj što smo napravili!’ - prisjeća se Stjepo. U PU bjelovarsko-bilogorskoj suspendirali su policajca. Kažu da je uporabio tjelesnu snagu više nego što je bilo potrebno. Počinio je težu povredu službene dužnosti, odnosno prekoračio je i zlorabio položaj u službi.

FIŠTROVIĆ ČUVAO I ĐURĐU ADLEŠIČ
Interventni policajac Danijel Fištrović svojedobno je čuvao i Đurđu Adlešić, koja ga se sjeća.
- Bilo je to 2000. kad su nas čuvali zbog onih prijetećih pisama. Njega sam povremeno viđala, rotiralo se njih nekoliko. Ovo je strašno - komentirala je Adlešić.
U krim-obradu uključilo se Općinsko državno odvjetništvo, Odjel za unutarnju kontrolu MUP-a te Ravnateljstvo policije. Fištrovićeve kolege rekli su nam samo da je bio agresivan i neobuzdan.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • BrankoStojković_1 12.01.2017.

    Pa, što je čudno Adlešič je poučila Fištrovića da bude bazakonik. Toga Fištrovića je stalno neko gurao... Ovo je cijela sramota ne za policiju, nego za cijeli grad Bjelovar. Svi ste smeća koji šutite na ovakve stvari...

  • alfu 31.12.2007.

    Moja sućut obitelji, a zahtjev nadležnim, da odgovorne kazne i predzmu sve mjere da siledžije i idioti ne nose uniformu.

  • red_i_mir 30.12.2007.

    Po tome znaci da su ga policajci prebili na smrt. Ne opravdavam postupak istih ali opet da je bilo korektno ponasanje od strane mladica nista od svega toga se 100% ne bi desilo. Najlakse je kriviti nekoga. I da zavrsim, jako mi je zao zbog nemilog dogadjaja, zalim obitelj stradalog mladica i ujedno zalim policajca koji ce morati to nositi u sebi do kraja zivota. Poruka price: Kulturan i medjuljudski odnosno ne moze kulminirati takvim dogadjajima isto kao sto ne mozete ni na takve nacine komentirati ovakve clanke. Malo se zapitajte sta ste napisali prije nego pritisnete Enter.

Komentiraj...
Vidi sve komentare