To je to što me zanima!

Bahrein i UAE prekidaju svoje diplomatske odnose s Iranom

Nakon što je saudijski ministar vanjskih poslova rekao da prekidaju diplomatske odnose s Iranom na to su se odlučili Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati
Vidi originalni članak

Napeto stanje na Bliskom Istoku se nastavlja. Nakon Saudijske Arabije Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati i Sudan su objavili da prekidaju diplomatske odnose s Iranom, javljaju u ponedjeljak agencije. 

Saudijski ministar vanjskih poslova Adel al-Džubeir je, podsjetimo, rekao kako prekidaju diplomatske odnose s Iranom nakon napada na veleposlanstvo u Teheranu i oštre iranske reakcije na pogubljenje jednog šijistkog saudijskog vjerskog vođe. Bahrein je učinio isto i dao je iranskim diplomatima rok od 48 sati da napuste zemlju. Nakon Bahreina i Ujedinjeni Arapski Emirati i Sudan su objavili prekid odnosa. 

AFP pak javlja kako su ruski diplomati spremni umiješati se u cijelu situaciju i pokušati pomiriti Saudijsku Arabiju i Iran. Iran je, podsjetimo, ruski saveznik u Siriji. Odnosi Saudijske Arabije i Irana godinama su napeti, a prekid odnosa imali su već od 1987. do 1991., zbog krvavih sukoba između iranskih hodočasnika i saudijskih snaga sigurnosti tijekom hodočašća u Meku 1987. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • fluksoid 04.01.2016.

    Ako se potuku opet ce svi bjezat u europu zbog ne demoracije u tim zemljama prjeti gradanski rat ljudi zele slobodu i dosta im je da religija upravlja njihovim zivotima covjek je poceo shvacat da religija samo potice nasilje.naravno ne u svi segmentima .

  • OrcaPerestrojka 04.01.2016.

    Opće je poznato da su, posebno Bahrain, i UAE nevjerničke pro zapadnjački orijentirane zemlje ogrezle u dekadenciji. Iran mi se puno više sviđa jer ima karakter.

  • TVRDOGLAVI SVABO 04.01.2016.

    Dokle ce li dovesti ovaka politika USA I Njemacke u arabij nadam se da nece doci barem do 3 svjetskog ova politika USA Njemacke I EU je vrlo opasna i kriminalne upletenosti sve zbog placke nafte i vode

Komentiraj...
Vidi sve komentare