To je to što me zanima!

Nakon šest godina opet je zagrlila svoje dvoje djece

Napokon slobodni: Kolumbijska vojska oslobodila je 15 talaca koje su gerilci više od šest predugih godina držali zatočene u logorima u džungli
Vidi originalni članak

Svi taoci su relativno dobra zdravlja. Akcija oslobađanja je bila bez presedana i ući će u povijest zbog svoje odvažnosti i učinkovitosti, rekao je u četvrtak kolumbijski ministar obrane Juan Manuel Santos. Vojska je uspjela iz tajnog logora gerilaca na jugu zemlje osloboditi 15 talaca. Uz tri Amerikanca i 11 Kolumbijaca, među njima je bila političarka Ingrid Betancourt (46). Bila je senatorica te predsjednička kandidatkinja 2002. Poznata je po borbi protiv korupcije. Tijekom predsjedničke kampanje su je oteli pripadnici Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije, poznatiji kao FARC. Od tada je bila u zatočeništvu. Ima i francusko državljanstvo, pa su tijekom zatočeništva njezina djeca živjela u Parizu.
- Ingrid Betancourt je dobro, a njezina djeca će otputovati u Kolumbiju kako bi se susrela s majkom - rekao je u srijedu francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.
U vojnu bazu u Bogoti u srijedu je stigla i Ingridina majka Yolanda te su se nakon šest i pol godina majka i kći čvrsto zagrlile. Na nepoznatim lokacijama u džungli FARC drži još 40 talaca koje želi razmijeniti za svoje pobunjenike u zatvoru.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare