To je to što me zanima!

Nakon slijetanja Atlantisa čak 9.500 radnika dobit će otkaze

Direktor NASA-e rekao je kako svi koji su radili na programu trebaju biti izrazito ponosni na svoj doprinos te da će im pokušati naći poslove u privatom sektoru
Vidi originalni članak

Više od 1.800 zaposlenika NASA-e ostalo je bez posla nakon posljednje misije u programu space shuttlea, piše Daily Mail. Amerikanci kao i osoblje je nakon povratka shuttlea Atlantisa na Zemlju proživljavali vrlo emotivne trenutke, ali je za osoblje i radnike na projektu donio i otkaze. Još 2.000 radnika posao će izgubiti u narednim mjesecima. 

Ukupan broj djelatnika koji će, ako već nisu, dobili otkaze zbog prekidanja 30-godišnjeg programa space shuttle bit će oko 9.500. Angie Buffaloe ostala je bez posla inženjera kao i njezine tri kolegice.

- Tijekom 22 godine rada više sam vremena provodila na poslu nego sa svojom obitelji. Puno sam toga ovdje proživjela i sada je sve gotovo - sa suzama u očima rekla je Buffaloe. 

Među onima koje čekaju otkazi zaposlenici su sa svih položaja, a mnogi su u NASA-i proveli cijeli životni vijek. 

- Zaposlenici koji su radili na programu trebaju biti ponosni što su bili dio najnevjerojatnije ere američkih letova u svemir. Otpuštene radnike pokušat ćemo vratiti u NASA-u i zaposliti ih u privatnom sektoru - rekao je direktor NASA-e, Charles Bolden. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • brko1 25.07.2011.

    Shvatili su da Svemirom vladaju mnogo naprednija bića i da im nikako ne mogu parirati! Ha, ha, ha!

  • Gatsby 24.07.2011.

    Lako mi je za njih imali su po 250.000 godišnje , mogu da odmaraju narednih 5-6 godina dok se ne snađu.

  • zippysnake 24.07.2011.

    ha, ha , ha, nek se jave na burzu u Zvonimirovu, odmah dobe novi posel!

Komentiraj...
Vidi sve komentare