To je to što me zanima!

Nakon žestokog ruskog udara na Ukrajinu: Poljska podigla lovce F-16 da nadziru granicu...

"Kako bi se zajamčila sigurnost poljskog zračnog prostora, aktivirana su dva para lovaca F-16 i saveznički zračni tanker", priopćilo je operativno zapovjedništvo poljske vojske.
Vidi originalni članak

Poljska vojska objavila je u utorak da je digla u zrak četiri lovca F-16 kako bi nadzirali granicu s Ukrajinom, nakon velikog ruskog bombardiranja susjedne zemlje.

POGLEDAJTE VIDEO: Napad na Kijev

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Kako bi se zajamčila sigurnost poljskog zračnog prostora, aktivirana su dva para lovaca F-16 i saveznički zračni tanker", priopćilo je operativno zapovjedništvo poljske vojske.

VELIKI RUSKI NAPAD VIDEO Novi žestoki ruski napad na Ukrajinu: U Kijevu odjekuju eksplozije, diže se gusti crni dim

Ruska vojska izvela je u utorak ujutro novi niz velikih zračnih napada na Ukrajinu u kojima je poginulo najmanje četvero civila, a ozlijeđeno je više od 90, najviše u Kijevu i Harkivu. 

Poljska, članica NATO-a, u petak je objavila da joj je zračni prostor povrijedio ruski "krstareći projektil" koji je tri minute letio iznad njezina teritorija nakon čega je otišao u Ukrajinu. 

KOMENTIRA: BORIS RAŠETA Riječi ‘mir’ treba vratiti izgubljeno dostojanstvo

Poljske civilne i vojne vlasti održale su zbog toga hitne sastanke s predstavnicima NATO-a i poljski sustav za protuzračnu obranu stavljen je u stanje pripravnosti. 

OD ORUŽJA DO OFENZIVE Ovo je top pet događaja koji su oblikovali rat u Ukrajini 2023.: 'Najkrvavija godina za Ruse...'

Sličan incident dogodio se u studenom 2022. kada je ukrajinski projektil pao na poljsko selo Przewodow, u blizini granice s Ukrajinom, pri čemu je poginulo dvoje civila. 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Vladimir_Vladimirovich 02.01.2024.

    Amerika je tvornicki klonirala tisuce budala na ovom forumu, koji samo baljezgaju i nevide dalje od nosa.

  • Vladimir_Vladimirovich 02.01.2024.

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 I moj lovac se podigao, narocito se dize svako jutro.

  • 02.01.2024.

    Poljaci se vise ne bolje rusa i dobro su se naoruzali.Sad bi se Rusi trebali bojati Poljaka ,jer bi ih oni mogli dokrajciti ako do toga sukoba dojde.😅

Komentiraj...
Vidi sve komentare