To je to što me zanima!

Naljutila ih sipa: "Upravo nas je politika HDZ-a zavila u crno"

Marin Jurjević rekao je u nedjelju kako treba pokrenuti zakon protiv širenja mržnje i huliganstva u politici kakvo se moglo čuti na HDZ-ovoj obljetnici u Splitu
Vidi originalni članak

Splitske SDP-ovce razljutio je subotnji istup Dujomira Marasovića, čelnika gradskog HDZ-a. Zorana Milanovića na proslavi 21. obljetnice stranke Marasović je nazvao "sipom koja pušta crnilo i od onog što ispusti iz usta može se napraviti samo crni rižot".

- U Saboru treba pokrenuti zakon protiv širenja mržnje i huliganstva u politici kakvo se moglo čuti na njihovoj obljetnici u Splitu. Ova usporedba sa sipom, ako je i od Duje - previše je! Upravo je njegova stranka Hrvatsku zavila u crno, osim za skupinu privilegiranih i instaliranih kao što su on i premijerka Kosor koji nisu izabrani na svoja mjesta demokratskom procedurom već dekretom, kazao je Marin Jurjević, čelnik splitskog SDP-a.

Dodao je kako je HDZ zemlju doveo u izvanredno stanje, te da se pljačke moraju sankcionirati kao veleizdaja.

- Dok su pozivali narod da stiska kaiš, oni su stiskali kaiševe na svojim Rolexima. Sad je HDZ u teškoj situaciji, grogi, nokautiran. Sad ćemo svi za njih biti komunjare, jugonostalgičari, da se ne bi pričalo tko je opljačkao Hrvatsku - ustvrdio je Jurjević.

Kaže da je HDZ u Splitu na koljenima. Imaju tek tri vijećnika u Gradskom vijeću, a u kinu Central na proslavi 21. godišnjice okupilo se manje od 500 članova. Marasovićevo protivljenje dolaska Crvene Zvezde na utakmicu s Hajdukom, kako je predložio gradonačelnik Željko Kerum, Jurjević je nazvao pukim neznanjem.

- Duje je kronično neinformiran političar. Ne zna da se Jadranka Kosor i predsjednik Josipović susreću s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, da imamo s njima privrednu suradnju i oko pitanja EU i NATO-a. Marasović ne zna da se već igraju kod nas utakmice s tamošnjim klubovima. Možda je previše zauzet dermatologijom i kožnim bolestima. Njemu smeta crvena zvijezda kao znak, pa neka pročita Ustav i vidi da je Hrvatska nastala na antifašizmu koji ju je koristio kao simbol - poručio je Jurjević.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • kristov 11.01.2011.

    ne bih ulazio u lokalni sukob, ali radi istine moramo reći, radi komunista i komunizma prolijevasmo crvenu krv, a onda nas sipa zavila u crno.. Uglavnom naj..ali Hrvati..

  • JerkoKC 10.01.2011.

    E moj Marasoviću od toga se može napraviti crni rižot,a od tebe se nebi mogla napraviti niti hrana za tvorove.Daj se već jednom javi kolegama na psihologiji.

  • DavorDobrić 10.01.2011.

    jedni na druge,a u stvari svi su isti

Komentiraj...
Vidi sve komentare