To je to što me zanima!

Nancy Pelosi odstupila s mjesta čelnice američkih demokrata u Zastupničkom domu SAD-a

Trenutak je to kada se predviđa da će republikanci ponovno preuzeti kontrolu nad Zastupničkim domom nakon izbora na sredini mandata
Vidi originalni članak

Nancy Pelosi (82) koja je predvodila demokrate u Zastupničkom domu američkog Kongresa gotovo dva desetljeća, objavila je da se povlači s te uloge, javlja BBC.

Najmoćnija demokratkinja u Kongresu i prva žena koja je bila predsjednica Zastupničkog doma će nastaviti predstavljati svoj kalifornijski okrug u donjem domu Kongresa.

Trenutak je to kada se predviđa da će republikanci ponovno preuzeti kontrolu nad Zastupničkim domom nakon izbora na sredini mandata.

Republikanac Kevin McCarthy osvojio je stranačku nominaciju za predsjednika novog Kongresa i vjerojatno će naslijediti Pelosi na mjestu predsjednice.

IMAO OZLJEDU GLAVE Pelosija pustili iz bolnice nakon brutalnog napada: Oporavlja se

Predsjednik Zastupničkog doma je jedan posao u Kongresu koji je detaljno opisan u Ustavu SAD-a. Nakon potpredsjednika, na redu je predsjedništvo.

Predsjedatelj i njihovi zamjenici te predsjednici odbora određuju koji se prijedlozi zakona razmatraju i o kojima se glasuje. Oni postavljaju dnevni red i odlučuju o pravilima rasprave.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • danyyyy 17.11.2022.

    A mi zatvorili pola Zagreba zbog nouburegera hahaha

  • Jagoda jagoda 17.11.2022.

    Predsjedniče moj naklon🤣! Zbilja jesi dalekovidan! Vidiš u budućnost!

  • Sstrujic87 17.11.2022.

    To joj Plenki savjetovao???

Komentiraj...
Vidi sve komentare